PESKOV ODGOVORIO ZELENSKOM: Rusija nema nameru da u Ukrajini podiže svoju zastavu

Novosti onlajn

02. 07. 2021. u 14:39

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov je komentarišući izjavu ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog o tome da Rusi i Ukrajinci nisu jedan narod jer da je tako na zgradi Dume bi se vijorila ukrajinska zastava, rekavši da Moskva nema nameru da podiže svoju zastavu u Ukrajini i poštuje ukrajinski suverenitet.

ПЕСКОВ ОДГОВОРИО ЗЕЛЕНСКОМ: Русија нема намеру да у Украјини подиже своју заставу

Foto: AP Photo/Pavel Golovkin

- Nemamo nikakve namere da podižemo rusku trobojku u Ukrajini. Sa poštovanjem se odnosimo prema suverenitetu te zemlje. Ne možemo pozitivno da protumačimo te reči Zelenskog. Teško mi je da izanaliziram zašto je on uopšte rekao to - kazao je Peskov.

Naglasio je i da takve izjave nisu u skladu sa inicijativom da se organizuje sastanak predsednika Rusije i Ukrajine Vladimira Putina i Vladimira Zelenskog.

- Izjave tog tipa se ne uklapaju u proces pripreme sastanka. Ali moram i da dodam da se taj sastanak zapravo ni ne priprema - naveo je.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je 30. juna tokom velike konferencije na kojoj je odgovarao na pitanja građana rekao da je Zelenski predao Ukrajinu „pod punu spoljnu upravu“. Takođe je rekao da su Ukrajinci i Rusi generalno jedan narod.

Nakon toga se oglasio predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski koji je rekao da Rusi i Ukrajinci nisu jedan narod i da svaki od njih ima svoj put. Kako je istakao, u suprotnom bi u Moskvi u upotrebi bila grivna, a na zgradi Državne dume bi bila zastava Ukrajine.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SVETSKI DAN DIVLJIH VRSTA: Očuvanje bioraznolikosti za budućnost