RUSIJA SE UTRKUJE SA TOMOM KRUZOM ZA SNIMANJE FILMA U SVEMIRU: Glavnu ulogu dobila slavna ruska glumica DŽulija Peresiljd

Novosti online

01. 07. 2021. u 12:51

ŠEST decenija pošto je sovjetski kosmonaut Jurij Gagarin postao prvi čovek u svemiru, Rusija je ponovno u svemirskoj trci sa Vašingtonom. Jedna od najslavnijih ruskih glumica, Džulija Peresiljd, odleteće 5. oktobra na Međunarodnu svemirsku stanicu (ISS) sa filmskim rediteljem Klimom Šipenkom.

РУСИЈА СЕ УТРКУЈЕ СА ТОМОМ КРУЗОМ ЗА СНИМАЊЕ ФИЛМА У СВЕМИРУ: Главну улогу добила славна руска глумица Џулија Пересиљд

Foto: Printscreen

Ako se njihov plan ostvari, očekuje se da će Rusi pobediti zvezdu "Nemoguće misije" Toma Kruza i holivudskog reditelja Daga Limana, koji su prvi najavili svoj projekat zajedno sa NASA i Spejs Iksom, milijardera Elona Muska.          

- Zaista želim da budemo ne samo prvi, već i najbolji - rekla je za Peresiljd, koja će odleteti u ruskoj raketi s kosmodroma Bajkonur u Kazahstanu 5. oktobra.

"Izazov", radni naslov ruskog projekta, najavljen je prošle godine, ali osim njegovih velikih ambicija, o filmu se malo zna. Ruski mediji otkrili su zaplet, koji su posada i ruska svemirska agencija držali u tajnosti, a biće reč o lekarki koja je hitno poslata na ISS radi spašavanja kosmonauta.             

Peresild prolazi intenzivnu obuku u Centru za obuku kosmonauta Jurija Gagarina nedaleko od Moskve. Skučeni filmski set ISS-a bit će izazovan prostor za rad, posebno za reditelja, ali i za kamermane, one koji rukuju rasvetom, zvukom i šminkom. Snimićemo u svemiru ono što na Zemlji nije moguće snimiti - kazala je Peresild. - Za razliku od mnoge druge sovjetske dece koja su odrasla s Gagarinovim podvizima, nikada nisam ni sanjala o odlasku u svemir. Priznaje da je osećala "strah" kad je za film izabrana iz grupe od 3.000 kandidata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista