VIŠE OD STOTINU NESTALIH U MAJAMIJU: Spasioci tragaju nakon rušenja solitera - ne čuju se ljudski glasovi

D. D. S.

25. 06. 2021. u 19:04

SPASIOCI tragaju za nestalima posle rušenja dela stambene višespratnice u mestu Surfsajd kod Majamija, na Floridi. I dalje se 102 osobe vodi kao nestalo, a jedna je proglašena mrtvom. Neki spasilački timovi čuli su zvuk lupanja iznutra i druge šumove, ali ne i glasove ljudi, pošto se veliki deo zgrade Čemplejn tauer srušio do temelja. Zgrada Čemplejn Tauers imala je više od 130 stanova.

ВИШЕ ОД СТОТИНУ НЕСТАЛИХ У МАЈАМИЈУ: Спасиоци трагају након рушења солитера - не чују се људски гласови

Foto: AP Photo/Wilfredo Lee

Vatrogasci su ranije iz ruševina evakulisali više desetina ljudi, dok su jednu osobu proglasili mrtvom, prenosi Glas Amerike. Među nestalima su i sestra prve dame Paragvaja, njen suprug i njihovo troje dece, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova te zemlje.

Predsednik Džozef Bajden proglasio je vanredno stanje na Floridi i naredio da se federalna pomoć preusmeri toj državi i da se novac prosledi lokalnim vlastima koje traže preživele.

Šta je uzrokovalo da se zgrada visoka 12 spratova i stara 40 godina sravni sa zemljom, još nije poznato.

Kompleks u kome se nalazi srušena zgrada izgrađen je 1981. Trenutno su se obavljale neke popravke na srušenoj zgradi, a pored se gradila nova. Nekoliko puta su je obilazili inspektori zbog procesa sertifikovanja i zgrada koje se grade u blizini. Čarls Kesl iz policije Surfsajda rekao je da su bile neke popravke u garaži zgrade, ali ništa toliko veliko da mi moglo da uzrokuje ovakvo rušenje.

Načelnik Surfsajda Čarls Barket potvrdio je da su na krovu izvođeni radovi, ali da ništa ne ukazuje da je to uzrok rušenja.

- Teško mi je da objasnim kako se ovo desilo. Zgrade se ne ruše tek tako, same od sebe - kaže Barket.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna