KREMLJ POSLE ODLUKE EU: Žao nam je što neće biti dijaloga sa Rusijom, Putin zainteresovan za radni odnos sa Briselom

Novosti onlajn

25. 06. 2021. u 12:56

KREMLj žali što nije došlo do dogovora oko održavanja samita Rusija-EU na sastanku lidera država EU i podsećaju da je predsednik Rusije Vladimir Putin i ostao zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Brisela, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

КРЕМЉ ПОСЛЕ ОДЛУКЕ ЕУ: Жао нам је што неће бити дијалога са Русијом, Путин заинтересован за радни однос са Бриселом

Foto AP

- Na žalost, znate da je predsednik Putin bio i ostao zainteresovan za uspostavljanje radnih odnosa između Moskve i Belorusije. Konceptualna pozicija predsednika Putina: spremni smo da idemo tako daleko u uspostavljanju odnosa, koliko su spremne naše kolege. To je i dalje aktuelno. Putin je o tome više puta govorio - rekao je Putin, ocenjujući zaključke samita.

On je podsetio da je sasvim nedavno, u čast 80. godišnjice od napada Nemačke na SSSR Putin objavio članak u nemačkom listu "Cajt", gde je "poslao prilično pozitivnu poruku Evropljanima u planu oživljavanja naših odnosa, u planu uspostavljanja atmosfere dijaloga".

- Znamo i da nemačka kancelarka i predsednik Francuske deli ovo mišljenje i da su oni pokrenuli inicijativu o započinjanju ovog dijaloga, što su pozdravili u Moskvi. Na žalost, sada dobijamo informacije da je na samitu juče ceo niz država bio protiv ovog dijaloga. Znamo da se uglavnom radi o takozvanim mladoevropljanima – to su baltičke države, Poljska. Još jednom ponavljam – žalimo zbog toga - dodao je Peskov.

Ranije je "Blumberg" objavio da su lideri država EU odbacili predlog Nemačke i Francuske da se organizuje samit sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Zajedno za očuvanje prirode