VAŽNO JE DA IMAMO OTVOREN I ISKREN DIJALOG: Američki ambasador se vratio u Moskvu

Tanjug

24. 06. 2021. u 22:12

AMERIČKI ambasador u Rusiji Džon Saliven vratio se danas u Moskvu, pošto je dva meseca bio na konsultacijama u Vašingtonu.

ВАЖНО ЈЕ ДА ИМАМО ОТВОРЕН И ИСКРЕН ДИЈАЛОГ: Амерички амбасадор се вратио у Москву

Foto: EPA

- Vratio sam se danas. Spreman da radim sa Rusijom na našem cilju postizanja stabilnog i predvidljivog odnosa naše dve zemlje - objavio je Saliven na Tviteru.

On je izjavi, koju je prenela agencija Interfaks, ranije naveo da SAD i Rusija treba da budu međusobno iskrene i kada se ne slažu, prenosi Rojters.

- Treba da sarađujemo kada postoji naš zajednički interes, a kada postoje nesuglasice, a imamo značajne nesuglasice, važno je da imamo otvoren i iskren dijalog - rekao je Saliven.

Dogovor o povratku ambasadora postignut je tokom sastanka predsednika SAD i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putinau Ženevi 16. juna.

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov vratio se u Vašington ranije ove nedelje.

Antonov je u martu povučen iz Vašingtona na konsultacije nakon što je predsednik SAD Džo Bajden izjavio da smatra da je ruski predsednik Vladimir Putin ubica, a SAD su povukle Salivena na konsultacije 22. aprila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAPAJ BLINKENA: Ako nastavimo da odlažemo pomoć Ukrajini – posle može biti prekasno