NATO PAKTU BEZ TURSKE PRETI RASPAD: Erdogan otkrio o čemu je pričao na samitu, tvrdi da ga je alijansa ostavila na cedilu

Novosti online

21. 06. 2021. u 21:33

TURSKI predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi se NATO, bez Turske, suočio sa preprekama koje bi dovele u pitanje opstanak Alijanse.

НАТО ПАКТУ БЕЗ ТУРСКЕ ПРЕТИ РАСПАД: Ердоган открио о чему је причао на самиту, тврди да га је алијанса оставила на цедилу

Foto: Depositphotos/Printscreen

- Bez Turske NATO bi bilo teško ne samo da očuva svoju snagu, nego i da opstane. Turska u potpunosti ispunjava svoje obaveze. Ona priznaje značaj očuvanja NATO bez obzira što je bila ostavljena na cedilu u vreme kada joj je podrška bila najpotrebnija - rekao je turski predsednik u televizijskom obraćanju komentarišući prošlonedeljni samit NATO.

Prema njegovoj oceni, Alijansa nije uspela da pokaže snažnu volju koja se od nje očekivala u regionalnim krizama, od Iraka, preko Sirije i palestinskih teritorija do Libije.

- Tokom samita mi smo još jednom ukazali da je stav "loši teroristi, dobri teroristi" pogrešan - rekao je Erdogan i dodao da očekuje iskreniji i jači doprinos NATO u borbi protiv Radničke partije Kurdistana na južnim granicama zemlje.

Ta stranka je zabranjena u Turskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!