ORBANOV INTERVJU O KOJEM ĆE SE PRIČATI: To nije teorija zavere, sve je organizovano - velike muslimanske mase dovode se u Evropu

Novosti onlajn

18. 06. 2021. u 22:41

POTPUNO smo uvereni da se migracija ne događa spontano, nego organizovano. To na zapadu smatraju teorijom zavere, ali sve je to ipak organizovano s političkim i poslovnim motivima, a posledice toga biće dovođenje velikih muslimanskih masa na evropski kontinent, rekao je mađarski premijer Viktor Orban.

ОРБАНОВ ИНТЕРВЈУ О КОЈЕМ ЋЕ СЕ ПРИЧАТИ: То није теорија завере, све је организовано - велике муслиманске масе доводе се у Европу

Foto: AP

Orban je to kazao za hrvatski katolički nedeljnik „Glas koncila“

- Zapadnjaci su odlučili da žive u postnacionalnom i posthrišćanskom svetu, i mi to poštujemo. Ali oni žele još više. Oni žele da i mi živimo na taj način - kazao je Orban.

Dodao je da iz tog razloga, „ako se pojavi kakva duhovnost u regionalnoj saradnji koja obuhvata i zaštitu nacionalnih hrišćanskih kultura, odmah dolaze i ideološki napadi“.

- To je levoliberalni napad koji proizilazi iz Brisela i povezan je s američkim liberalnim i privrednim silama. Dakle, oni ne žele da mi budemo slobodni, oni žele da budemo slobodni onako kako bi oni to hteli. Iz toga razloga suprotstavljaju se i ne prihvataju srednjoevropsku saradnju, ocenjujući je negativno - rekao je Orban.

Talas migranata stiže u Evropu

Orban je govorio i o talasu migranata koji stiže u Evropu, a kom se Mađarska suprotstavlja na različite načine, uključujući i postavljanje žice na granicama.

Migracije su organizovane, muslimanske mase dovode se u Evropu

Orban kaže da su „migracije ontološki loša stvar“ te da se povremeno događa da ljudi moraju da napuste svoju domovinu kako ih ne bi ubili ili bili zatvoreni.

- Međutim, čak i u tom slučaju, ako bi neko napustio svoju domovinu, cilj je da se kasnije vrati. Zato ako želimo pomoći onome ko je prisiljen da napusti svoju domovinu, ne treba da podstičemo njegov ostanak izvan njegove domovine, nego treba da mu pomognemo da se što brže vrati u svoju domovinu - rekao je Orban.

Mađarski premijer govorio je i o postavljanju žice protiv migranata na granicama.

Međa između Mađarske i Srbije / Foto Tanjug-AP

Žica na mađarskoj granici

- Kada se na mađarskoj granici pojavi više desetina hiljada uglavnom mladih muškaraca, koji su u savršenom fizičkom stanju i koji u koloni gaze preko državne granice, a ako želimo da ih zaustavimo, onda gaze i preko nas, ne govorimo o migraciji, nego o kršenju suverenosti države. To se mora zaustaviti. Niko ne može ući na područje tvoje zemlje ako mu to nisi dopustio - objašnjava mađarski premijer.

Dodaje i da je „potpuno uveren da se migracija ne događa spontano, nego organizovano“.

- To na zapadu smatraju teorijom zavere, ali sve je to ipak organizovano s političkim i poslovnim motivima, a posledice toga biće dovođenje velikih muslimanskih masa na evropski kontinent. Smatram da svi koji se ne budu branili, za 20 godina neće prepoznati svoju zemlju. Promena će se dogoditi uz spoljni uticaj, koji im je jednostavno nametnut. Mislim da bi Nikola Zrinski znao što se treba učiniti u takvoj situaciji - kazao je mađarski premijer.

Plaćamo visoku cenu zato što sa zapadnjacima ne udaramo nogom ruskog predsednika

Mađarska plaća visoku cenu zato što odbija da podržava bilo kakvu politiku hladnog rata, rekao je Orban.

- Plaćamo visoku cenu što zajedno sa zapadnjacima svakodnevno ne udaramo nogom ruskoga predsednika, nego mu dajemo poštovanje koje mu pripada kao predsedniku - objasnio je mađarski premijer.

Orban je govorio i o svojim političkim stavovima i odnosu politike i hrišćanstva.

- Hrišćanstvo je, kao prvo, stvorilo slobodnog čoveka. Stoga najpre moramo zaštititi ljudsko dostojanstvo. Zatim, hrišćanstvo je stvorilo hrišćansku porodicu. Moramo štititi koncept hrišćanske porodice. Nadalje, hrišćanstvo je u ovom delu sveta stvorilo i nacije. Da mi, Mađari, nismo sledili hrišćanstvo hiljadu godina, nestali bismo, stoga moramo štititi i naciju. Ali moramo štititi i verske zajednice i crkvu. Da sažmem, naš zadatak nije da štitimo teološka načela, to je poslanje crkve, nego velike civilizacijske hrišćanske tekovine - zaključio je Orban.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

ODRŽIVOST U ENERGETSKOM SEKTORU: Zajedničkim naporima i sinergijom obezbedićemo bolju budućnost