PREDSEDNIK ZELENSKI PORUČIO: Ako nas Zapad ostavi, Ukrajina će da stvori najmoćniju vojsku u Evropi

Tanjug

17. 06. 2021. u 01:02

UKRAJINA će biti prinuđena da stvori najmoćniju vojsku u Evropi ako Zapad ostavi Kijev da sam rešava pitanja vezana za situaciju u Donbasu, poručio je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u intervjuu za strane medije.

ПРЕДСЕДНИК ЗЕЛЕНСКИ ПОРУЧИО: Ако нас Запад остави, Украјина ће да створи најмоћнију војску у Европи

Foto: Arhiva "Novosti"

- Svi treba da shvate da bi na našem mestu mogla da bude druga zemlja. Ukoliko Ukrajina samostalno bude rešavala taj globalni problem, nećemo imati drugi izlaz sem da se pretvorimo u veoma jaku, najmoćniju vojsku u Evropi u pogledu tehnike i trupa. Na to ćemo potrošiti jednostavno sve što imamo - puno ljudskog potencijala, mnogo talentovanih ljudi - rekao je Zelenski.

On je, kako prenosi Sputnjik, na taj način odgovorio na pitanje novinara šta može da se učini da se Zapad natera da pomogne Ukrajini da vrati teritorije koje sada nisu pod njenom kontrolom.

Zelenski je ponovio da je problem na istoku Ukrajine "problem čitave Evrope".

- Zapadne zemlje moraju da shvate da je rat u Ukrajini, na granici, ili na privremeno okupiranim teritorijama prvi signal o tome gde može on da izbije sutra i na čijoj granici. To je rat u Evropi, ali umiru Ukrajinci - naveo je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (10)