KAKVA IRONIJA: Bajden saopštio šta Ukrajina treba da uradi da bi postala članica NATO-a, pa im očitao lekciju zbog korupcije

Novosti online

14. 06. 2021. u 22:44

DRŽAVE NATO-a nameravaju i dalje da podržavaju suverenitet i teritorijalnu celovitost Ukrajine, saopštio je američki lider Džo Bajden na konferenciji za štampu u Briselu, nakon završetka samita NATO-a.

КАКВА ИРОНИЈА: Бајден саопштио шта Украјина треба да уради да би постала чланица НАТО-а, па им очитао лекцију због корупције

Foto: EPA

- Kao saveznici, potvrđujemo podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine - rekao je Bajden.

On je dodao da Ukrajina treba da ubedi Severnoatlantsku alijansu da zaslužuje članstvo u njoj, da uradi sve što je potrebno, uključujući iskorenjivanje korupcije.

Na pitanje, da li je Vašington spreman da podrži davanje Kijevu akcionog plana za dobijanje članstva u NATO, američki lider je odgovorio: "Zavisi od toga da li oni (ukrajinske vlasti) ispunjavaju kriterijume".

- Oni još uvek treba da se izbore sa korupcijom. Potrebno je da odgovaraju drugim kriterijumima da bi dobili akcioni plan - rekao je Bajden.

Ranije je u Briselu završen samit NATO-a u kojem je po prvi put učestvovao američki lider Džo Bajden. U finalnom saopštenju države NATO-a su potvrdile da Ukrajina i Gruzija u Budućnosti mogu postati članice Alijanse. Ukrajinki lider Vladimir Zelenski je pozdravio nameru da prime zemlju u vojni blok, ali je kritikovao Alijansu što nije odredila rok ove perspektive.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije