BAJDEN: Putin je u potpunosti u pravu

Tanjug

13. 06. 2021. u 17:44

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden izjavio je danas da je njegov ruski kolega Vladimir Putin bio u pravu kada je izjavio da su odnosi dve zemlje na najnižem nivou prethodnih godina.

БАЈДЕН: Путин је у потпуности у праву

Foto: Leon Neal/Pool Photo via AP

- Da budem jasan, smatram da je Putin u pravu, odnosi jesu na niskom nivou i zavise od toga kako će on odgovoriti po pitanju pridržavanja međunarodnih normi, pošto u većini slučajeva se ne pridržava - kazao je Bajden novinarima na završetku samita G7 u Kerbis beju u Velikoj Britaniji, a preneo Rojters.

Bajden je dodao da je rekao Putinu pre nego što je izabran da će proveriti da li je ruski lider umešan u američke izbore.

- Proverio sam, jer sam imao pristup obaveštajnim podacima. Bio je umešan u te aktivnosti. Stavio sam mu do znanja da ću odgovoriti - poručio je Bajden.

Američki predsednik, koji će se susresti sa Putinom u Ženevi 16. juna, rekao je da njih dvojica neće tražiti razlog za konflikt, već će ići da "reše pitanja za koja smatraju da nisu u skladu sa međunarodnim normama".

- Suština je da je najbolji način da rešimo probleme - da se susretnemo i održimo razgovor. Znam da ne sumnjate da ću biti vrlo direktan - zaključio je Bajden.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!