SAD NAJAVILE NOVE SANKCIJE BELORUSIJI: Raste "cena" za postupke rukovodstva

Novosti online

09. 06. 2021. u 18:42

SJEDINJENE Američke Države uskoro će objaviti uvođenje novih sankcija protiv Belorusije, a "cena" za postupke rukovodstva zemlje će porasti, izjavila je imenovana ambasadorka SAD u Belorusiji DŽuli Fišer.

САД НАЈАВИЛЕ НОВЕ САНКЦИЈЕ БЕЛОРУСИЈИ: Расте цена за поступке руководства

Foto: EPA

- Kao što je najavila Bela kuća, dodatne sankcije će uslediti i to uskoro - precizirala je Fišerova u Međunarodnom komitetu Senata.

Kako je dodala, Amerika se koordinira sa partnerima u Evropskoj uniji, Kanadi i Velikoj Britaniji i aktivno se radi na novom krugu sankcija protiv Minska.

- Povećaćemo cenu za nasilje i represije režima - istakla je ambasadorka.

Ranije je portparol Ministarstva spoljnih poslova Belorusije Anton Glaz rekao Sputnjiku da proces akreditacije ambasadorke SAD u Minsku DŽuli Fišer još nije završen i da se njena aktivnost u vezi sa Belorusijom ne može smatrati zvaničnom.

Podsetimo, predsednik SAD DŽo Bajden produžio je na godinu dana sankcije protiv Belorusije, uvedene 2006. godine. Sankcije su uvedene u vezi sa optužbama za kršenje ljudskih prava, političke represije i korupciju. Beloruske vlasti odbacuju te optužbe. Pored toga, od 3. juna ponovo su stupile na snagu sankcije protiv devet beloruskih kompanija, koje su ranije bile obustavljene. 

(Sputnjiks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)