OTKRIVENA NOVA MUTACIJA VIRUSA KORONA: Kombinacija indijskog i britanskog soja

Novosti onlajn

29. 05. 2021. u 17:55

NOVA mutacija virusa korona, koja sadrži karakteristike takozvanih britanskog i indijskog soja, otkrivena je u Vijetnamu.

ОТКРИВЕНА НОВА МУТАЦИЈА ВИРУСА КОРОНА: Комбинација индијског и британског соја

Foto: AP

Nova mutacija virusa korona, koja sadrži karakteristike takozvanih britanskog i indijskog soja, otkrivena je u Vijetnamu.

- Posle genetskog sekvenciranja uzorka novih pacijenata, otkrili smo novu varijantu koja je mešavina indijskog i britanskog soja virusa - kazao je vijetnamski ministar zdravlja Ngujen Tan Long, prenosi RT.

On je precizirao da se radi o indijskom soju sa mutacijama koje originalno pripadaju britanskoj varijanti, dodajući da će vijetnamska vlada uskoro obelodaniti novu varijantu virusa korona na globalnoj mapi genoma.

Vijetnam je u subotu zabeležio 87 novih slučajeva virusa korona, a u toj zemlji do sada je registrovano 5.164 slučaja koji su lokalno preneti i 1.492 slučaja „uvezenih“ iz inostranstva. Do sada je od kovida-19 u ovoj zemlji preminulo 47 osoba.

Vijetnam namerava da vakciniše 70 odsto populacije starije od 18 godina tokom ove godine, sa ukupno 100 miliona doza vakcina.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

STRANI PLAĆENICI ZA KOMANDAMA UKRAJINSKIH F-16? Rusi uništavaju aerodrome na kojima bi mogli biti bazirani američki lovci (VIDEO)