POPTUNA NEODGOVORNOST ZAPADA: Zaharova očitala bukvicu EU - Zabrana letova iznad Belorusije ugrožava bezbednost putnika

Novosti online

28. 05. 2021. u 15:31

ZABRANA letova iznad Belorusije manifestacija je potpune neodgovornosti Zapada prema svojim građanima, izjavila je portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova i upozorila se time ugrožava bezbednost putnika.

ПОПТУНА НЕОДГОВОРНОСТ ЗАПАДА: Захарова очитала буквицу ЕУ - Забрана летова изнад Белорусије угрожава безбедност путника

Foto: EPA

- To što su napravili Zapadnjaci, uvodeći zabrane letova preko vazdušnog prostora Belorusije iz političkih razloga, potpuna je neodgovornost koja ugrožava bezbednost putnika. U savremenoj EU, politika neprestano izbacuje iz sebe zdrav razum - rekla je ona.

Foto: EPA

Prema njenim rečima, pokazujući neveštost u drugim važnim pitanjima, Unija je uspela da izmeni rutu stotina letova gotovo u jednom danu, stvarajući kolosalne probleme građanima.

- Vreme je da Brisel nauči da preduzima efikasne mere za istinsku, a ne fiktivnu bezbednost građana - istakla je Zaharova.

Poljska i SAD istražuju incident

Istovremeno, šef litvanske policije Rolandas Kišlis izjavio je da snage bezbednosti Sjedinjenih Američkih Država i Poljske sprovode sopstvene istrage incidenta sa sletanjem u Minsk putničkog aviona kompanije „Rajaner“ na putu od Atine do Viljnusa.

- Pored Poljske, koja je pokrenula sopstvenu istragu pre sudske rasprave, imamo potvrđenu informaciju naših kolega u SAD da je FBI počeo sa istragom - prenosi agencija Rojters reči Kišlisa.

Podsetimo, nakon što su lideri EU pozvali evropske avio-kompanije da ne lete preko Belorusije, masovno se otkazuju letovi za republiku, a sve je počelo sa Litvanijom

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!