DŽONSON HTEO DA MU UBRIZGAJU VIRUS: Bivši glavni savetnik premijera suočava se sa istragom

I. S.

26. 05. 2021. u 19:11

BIVŠI glavni savetnik britanskog premijera Borisa Džonsona, Dominik Kamings, suočava se sa istragom zbog svog angažmana u Dauning stritu 10, tokom pandemije virusa korona.

ЏОНСОН ХТЕО ДА МУ УБРИЗГАЈУ ВИРУС: Бивши главни саветник премијера суочава се са истрагом

Foto: Tanjug/AP

On je u svom svedočenju pred parlamentarnim odborom izneo niz zanimljivih detalja koji se ponajviše odnose na ministra zdravlja Mata Henkoka i premijera Borisa Džonsona.

Kamings kaže da Henkok nije govorio istinu kada je rekao da toliko pominjani "imunitet krda nikada nije bio sastavni deo vladine strategije borbe protiv kovida" i dodaje da je Henkok trebalo da dobije otkaz najmanje 15 do 20 puta, uključujući "situacije kad je otvoreno lagao građane, iznoseći stravične neistine na javnim skupovima".

Istovremeno je optužio i premijera Borisa Džonsona za loše odluke tokom pandemije, tvrdeći da on celu situaciju nije shvatio ozbiljno. Kamings je naveo i detalj da je Džonson navodno tražio od profesora Krisa Vajtija da ga, pred TV kamerama, uz pomoć injekcije, inficira virusom ne bi li svima dokazao da kovid 19 nije opasan!

Dodao je da je "politički sistem u kom građani mogu da biraju između Džeremija Korbina i Borisa Džonsona totalno pogrešan, jer stvara situaciju u kojoj magarci predvode lavove".

- Vlada je grešila u situaciji kad je narodu bila najpotrebnija, a potom se izvinjavala i opravdavala za sopstvene greške - zaključio je Kamings.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije