ODMOR BI MOGAO SKUPO DA GA KOŠTA: Boris DŽonson pod istragom zbog putovanja sa verenicom od 15.000 funti

Novosti onlajn

10. 05. 2021. u 13:13

BRITANSKI parlamentarni komitet ispituje da li je premijer Boris Džonson prekršio pravila kada je sa verenicom Keri Simonds otputovao na Karibe.

ОДМОР БИ МОГАО СКУПО ДА ГА КОШТА: Борис Џонсон под истрагом због путовања са вереницом од 15.000 фунти

Foto Arhiva

Premijer i njegova devojka su deset dana uživali na Karibima u vreme novogodišnjih praznika a procenjuje se da je njihov odmor koštao oko 15.000 funti.

Džonson je rekao da je odmor finansirao biznismen Dejvid Ros koji ima vikendicu na ostrvu. Rosov portparol je pak demantovao da je osnivač Karpon skladišta finansirao premijerov odmor, već da ga je samo "olakšao", prenosi Metro.

- Premijer se prevario - rekao je Rosov portparol.

Ketrin Ston, parlamentarna komesarka za standarde odobrila je zahtev laburista da se pokrene istraga protiv torijevskog premijera.

Sada se istražuje da li je Džonson prekršio pravila ponašanja članova vlade i parlamenta. Ukoliko se proceni da je Džonson ozbiljno prekršio pravila ponašanja, nekoliko dana neće moći da učestvuje u radu parlamenta.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!