SVETITELJU U ČAST: Proslavljena slava i obeleženo 20 godina manastira Sveti Vasilije

B. MILOŠEVIĆ

12. 05. 2021. u 19:16

U PORTI manastira Sveti Vasilije Ostroški, u centru Bijeljine, uz prisustvo velikog broja vernika, uz poštovanje epidemioloških mera,služena je sveta liturgija i slomljen slavski kolač,te obeleženo dve decenije od osvećenja velelepne bogomolje.

СВЕТИТЕЉУ У ЧАСТ: Прослављена слава и обележено 20 година манастира Свети Василије

Foto: B. Milošević

Svetu arhijerejsku liturgiju služili su, episkop zvorničko-tuzlanski, vladika Fotije,i episkop osječko-poljski Heruvim,sa sveštenstvom i monaštvom eparhije zvorničko-tuzlanske. Liturgiji i slavskoj svečanosti, prisustvovao je i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović,koji je bio i kum slave.

- Danas smo se,uprkos ovoj nesreći sa epidemijom,sabrali u velikom broju,da se pomolimo Svetom Vasiliju,za spasenje naše i duša naših,rekao je vladika Fotije,obraćajući se mnogobrojnim vernicima.

Sveti Vasilije je zaštitnik naše eparhije,i molimo se da ,uz pomoć Isusa Hrista, ne bude više gladnih i bolesnih,rakao je vladika.

Gradnja manastira Sveti Vasilije Ostroški u Bijeljini,trajala je od 1996 do 12.maja 2001 godine,kada je manastir,uz prisustvo 19 arhijereja SPC i osveštan.Porad hrama je izgrađena i zgrada sedišta Eparhije sa bibliotekom koja broji više od 30.000 naslova.

Unutrašnjost hrama je živopisao Dragan Marunić iz Beograda,a kompleksom dominira zvonik visok 37 metara...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju