PLENKOVIĆ O MILANOVIĆU: Očigleno je besposlen "pa i s jarićima nešto radi"

Tanjug

30. 04. 2021. u 17:27

U SEDMICI uoči sutrašnjeg obeležavanja godišnjice vojno-policijske akcije Bljesak u Okučanima, tokom koje su stradali srpski civili među kojima žene i deca, ponovo su javno polemisali predsednik i premijer Hrvatske razmenjući niz uvreda.

ПЛЕНКОВИЋ О МИЛАНОВИЋУ: Очиглено је беспослен па и с јарићима нешто ради

Zoran Milanović i Andrej Plenković / Foto Tanjug

Predsednik Zoran Milanović je u toj polemici premijera Andreja Plenkovića nazvao Plenkošekom, a premijer je za Milanovića rekao da je očito bespolosen "pa i s jarićima nešto radi"

Još jedno prepucavanje dvojice zvaničnika počelo je na komemoraciji u Jasenovcu, kada je Plenković odbio predlog Milanovića da podno Kamenog cveta na jasenovačkom stratištu polože zajednički venac.

-Zajedničkog polaganja venaca nema niti će biti, na to se treba naviknuti. Mi za njim ucviljeni nismo- rekao je Plenković juče odgovarajući na prozivke Milanovića.

Isti protokol će biti i u Okučanima povodom 26. godina od vojno policijske akcije Bljesak, u subotu.

Milanović je, naime, u Jasenovcu, a dan kasnije u Križevcima konstatovao da ga Plenković izbegava i poručio:

-Pripremite se na cirkus u Okučanima. Tu će biti svakakvog veselja i radosti.

Plenković mu je na to odgovorio da nikakvog cirkusa neće biti zbog sukcesivnog dolaska delegacija i poručio da ne čemu takva rečenica, ocenivši je neprimerenom.

Naglasio je da će u Okučanima iskazati poštovanje prema poginulim braniteljima koji su oslobodili zapadnu Slavoniju i ponovio da zajedničkog venca državnog vrha neće biti.

-Oko toga čvrsto stojim - nema nikakvog glumatanja, nema nikakvog fingiranja zajedništva u ceremoniji zajedničkim polaganjem venca. On je predsednik Republike i polaže svoj venac, Hrvatski sabor polaže svoj venac, vlada svoj venac- rekao je Plenković.

Milanović je potom konstatovao da će zbog toga najviše isaštati vojska, čiji pripadnici će morati da stoje i čekaju da vence polože sve delegacije, pa, kazao je, razmišlja da im kaže da ne dolaze u Okučane.

Jer, on je, dodao je, vrhovni komandant, što je izazvalo niz reagovanja u vladi i od pojedinaca iz HDZ-a.

Komentarišući Milanovićeve izjave u vezi vojske, Plenković je poručio da to pokazuje da predsednik politizuje HV i da je to "najgore što neko ko je navodno zapovednik HV-a može činiti" na godišnjicu Bljeska.

-To govori koliko je (Milanović) ispod nivoa funkcije za koju je dobio poverenje zahvaljujući (Miroslavu) Škori i njemu sličnima- rekao je Plenković i dodao:

-Te tlapnje slušamo danima. Znate kako se kaže, onaj ko nema posla, i s jarićima nešto radi. To su trivijalne teme koje mene ne zanimaju- preneo je zagrebački portal 24sata.

Portal podseća i na izjave koje su svemu prethodile, kao kada je Milanović Plenkovića uporedio "nilskim konjem", a rekao je, izmedu ostalog, za sebe da je Kenedi, a da je Plenković Hruščov.

Prosle godine Milanović i Penković su položili zajednički venac, ali je predsednik demonstrativno napustio ceremoniju pošto su se pojavili neki veterani u majicama HOS-a na kojima je utisnut i ustašk pozdrav "za dom spremni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024