MILANOVIĆ O NON-PEJPERU: Nema govora o razlazu, to prevazilazi maštu čak i scenarista beogradskih krimi serija

Tanjug

17. 04. 2021. u 23:00

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas da je priča o mirnom razlazu u Bosni i Hercegovini toliko neozbiljna, ali istovremeno i opasna da je ne treba stavljati čak ni na non-pejper, ma od koga god dolazila.

МИЛАНОВИЋ О НОН-ПЕЈПЕРУ: Нема говора о разлазу, то превазилази машту чак и сценариста београдских крими серија

Foto Tanjug/HINA

Za eventualnu povezanost Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića sa tom idejom, Milanović kaže da to prevazilazi maštu čak i scenarista beogradskih krimi serija.

- Bilo kakvo miroljubivo razilaženje - Hrvatska do Drine, Beograd do Une - to ne dolazi u obzir. I u tom smislu taj papir je big sh*t", rekao je Milanović u svom maniru.

On kaže da se nada da nezvanični diplomatski dokument nije došao iz Ljubljane, jer "objektivno, ja njih dosta poštujem i mislim da nisu baš tako zalupani".

- Što se mene tiče, nema govora o razlazu BiH. Ono o čemu ima govora je davanje temeljnih ustavnih prava iz Dejtona koja hrvatskom narodu pripadaju, a koja su im uskraćena, pa čak i ukradena - poručio je Milanović, prenela je Hina.

Milanović je konstatovao da od razlaza u BiH neće biti ništa i dodao da se to neće dopasti predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, ali da veruje da je i on toga svestan.

Hrvatski predsednik takođe ne veruje da bi, kako je kazao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić stajao iza ideje ujedinjenja (tzv.) Kosova i Albanije.

- Dakle, prvo priznanja (tzv.) Kosova, što je već puno, i onda još ujedinjenje (tzv.) Kosova i Albanije - rekao je Milanović.

Komentarišući pisanje pojedinih medija da ta ideja dolazi iz Beograda, Milanović kaže da tek ta - kombinatorika nadilazi maštu i scenarista najboljih beogradskih kriminalističkih serija, kao što su Tajkun, Močvara, Besa i slične. Pogledajte - preporučio je Milanović.

On za Janšu kaže da - zna biti vrlo ''anfan teribl'' i nešto drugo uz to.

- Taj Janša je u stvari prema Hrvatskoj bio, neću reći blagonaklon, ali videlo se da iza njega stoji neka podrška koja je kontinuirana u slovenačkoj politici i upravo zato me katkad znao da iznenadi nekim svojim konstruktivnim stavovima, bez obzira na to što zna da priča dosta toga - rekao je Milanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)