ZATVARALI SU OČI PRED TVOJIM MODRICAMA I OŽILJCIMA: Posle smrti zlostavljane devojčice potresna poruka širi se društvenim mrežama (FOTO)

Novosti online

04. 04. 2021. u 21:18

REGION je u šoku i Hrvatska tuguje posle smrti dvogoipodišnje devojčice iz Nove Gradiške, koja je podlegla povredama koje su joj naneli roditelji.

ЗАТВАРАЛИ СУ ОЧИ ПРЕД ТВОЈИМ МОДРИЦАМА И ОЖИЉЦИМА: После смрти злостављане девојчице потресна порука шири се друштвеним мрежама (ФОТО)

Foto: Fejsbuk

Policajci su utvrdili da je majka prošle srede, 31. marta, zlostavljala ćerku udarajući je šakama po glavi i celom telu. Od siline udarca devojčica je zadobila teške povrede glave i po telu, posle čega je pala u komu. Hospitalizovana je, ali su povrede bile kobne, preminula je danas posle 15 časova na dečjoj klinici u Zagrebu.

Nesrećna devojčica bila je fizički često zlostavljana od strane oboje roditelja u poslednjih pet meseci, zbog čijeg je iživljavanja imala vidne hematome po telu. Bila je oduzeta roditeljima, živela je u hraniteljskoj porodici, da bi nedavno, zbog odluke Centra za socijalni rad, i pored rizika bila vraćena ocu i majci. Njihova odluka završila se smrću nedužnog deteta.

Tuga, šok i ogorčenje su emocije koje zbog ovog tragičnog slučaja oseća svako. Dele se poruke po društvenim mrežama, traži odgovornost nadležnih. Jednu od takvih poruka, koja slama srce, podelila je i novinarka Andrea Latinović.

Foto: Fejsbuk

“Suze za Raj

Nismo Ti ni ime znali, nismo znali kako patiš i kako Te boli, kako Ti je ranjeno malo srce, malo tijelo.

Oprosti nama koji nismo znali ništa, a sada je prekasno.

Nemoj oprostiti onima koji su Ti uzeli dušu. Nikada. Pusti oprost, imala si pravo na život, dobila si šansu, a onda su Ti je hladne, okrutne birokratske ljušture uzele, jer ih nije bilo briga što Te boli, jer su zatvarali oči pred Tvojim modricama i ožiljcima. Nije ih se ticalo. Njima nemoj nikada oprostiti, bebo mala.

Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška, ravnatelju, spavate li mirno, slavite li Uskrs? Siti ste, zdravi, nitko vas ne tuče?

Zatvorski čuvari i čuvarice, nadam se da ćete znati zažmiriti kada bude trebalo.

Nikol, sada si Anđeo i nema više boli 🖤.

Volimo Te mi koji ni ime Ti nismo znali, ali smo molili... Nismo uspjeli. Oprosti nam.”

Suze za Raj Nismo Ti ni ime znali, nismo znali kako patiš i kako Te boli, kako Ti je ranjeno malo srce, malo tijelo....

Posted by Andrea Latinović on Sunday, April 4, 2021
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

DUVAN: Neprijatelj zdravlja, životne sredine i ekonomije