TUGA U HRVATSKOJ: Preminula zlostavljana devojčica

Novosti online

04. 04. 2021. u 15:48

IZ KLINIKE za dečje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu u nedelju nešto posle 15 sati saopštili su tužnu veest o sudbini dvoipogodišnje devojčice, koja je iz Nove Gradiške pree nekoliko dana dovezena u izuzetno teškom stanju od povreda koje je pretrpela.

ТУГА У ХРВАТСКОЈ: Преминула злостављана девојчица

Foto: Klinika za dečje bolesti Zagreb

- S velikom tugom i žaljenjem moramo vas obavestiti da je kod naše male pacijentkinje, uprkos svim preduzetim terapijskim merama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja - navodi se na početku saopštenja.

- U skladu s tim, prema protokolu sproveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno u 15:20. Počivala u miru - stoji u kratkom saopštenju iz Klaićeve.

Podsetimo, slučaj prebijanja dvoipogodišnje devojčice šokirao je javnost u Hrvatskoj.

Istražioci su utvrdili da su roditelji u periodu od 1. oktobra 2020. pa sve do 31. marta ove godine u kući u kojoj žive počinili kaznena dela zanemarivanja i zloupotrebe prava deteta nad svoje četvero dece - jednim dečakom i tri devojčice.

Roditelji su, kako navode mediji, grubo kršili svoje obaveze prema detetu, a navodno su deca bila maltetirana i žrtve su i fizičkog nasilja. Policajci su navodno utvrdili da je majka prošle srede, 31. marta, zlostavljala ćerku udarajući je šakama po glavi i celom telu. Od siline udarca devojčica je zadobila teške povrede glave i po telu, posle čega je pala u komu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)