DETALJI UŽASNOG PREBIJANJA DEVOJČICE U HRVATSKOJ: Majka je udarala šakama po glavi i telu dok nije pala u komu?

Novosti online

04. 04. 2021. u 13:20

SLUČAJ prebijanja dvoipogodišnje devojčice šokirao je javnost u Hrvatskoj, a lekari na klinici u Zagrebu bore se za život deteta koje je i dalje u kritičnom stanju.

ДЕТАЉИ УЖАСНОГ ПРЕБИЈАЊА ДЕВОЈЧИЦЕ У ХРВАТСКОЈ: Мајка је ударала шакама по глави и телу док није пала у кому?

Foto: Arhiva VN

Istražioci su utvrdili da su roditelji u periodu od 1. oktobra 2020. pa sve do 31. marta ove godine u kući u kojoj žive počinili kaznena dela zanemarivanja i zloupotrebe prava deteta nad svoje četvero dece - jednim dečakom i tri devojčice.

Roditelji su, kako navode mediji, grubo kršili svoje obaveze prema detetu, a navodno su deca bila maltetirana i žrtve su i fizičkog nasilja. Policajci su navodno utvrdili da je majka prošle srede, 31. marta, zlostavljala ćerku udarajući je šakama po glavi i celom telu. Od siline udarca devojčica je zadobila teške povrede glave i po telu, posle čega je pala u komu.

Tokom istrage policajci su utvrdili da je nesrećna devojčica bila fizički često zlostavljana od strane oboje roditelja u poslednjih pet meseci, nanoseći joj pritom vidne hematome po telu.

To potvrđuju i lekarske konstatacije da je devojčica po dolasku u bolnicu na telu imala vidljive povrede koje su svežije, ali i one koje su nastale ranije. Takođe, mediji tvrde da kreće i istraga o tome da li je neko od socijalnih radnika zbog nesavesnog rada počinio i kazneno delo.

Hrvatski mediji podsećaju da traje i nadzor inspekcije nad socijalnim radnicima i psiholozima koji su bili nadležni za ovaj slučaj. Upravni nadzor nad Centrom za socijalni rad u Novoj Gradiški već je završen, a rezultirao je smenom direktora Branka Medunića, jer devojčica nije smela da se vrati iz hraniteljske porodice biološkim roditeljima.

Tek pošto je slučaj premlaćivanja devojčice dospeo u javnost, radnici Centra za socijalnu zaštitu su ostalu decu premestili u drugu hraniteljsku porodicu.

(24sata)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)