ZAGREB PONIŠTIO ODLUKU OD PRE NEKOLIKO SATI: Ipak bez maski na otvorenom!

Novosti onlajn

31. 03. 2021. u 19:37

NAKON odluke da nošenje maski bude obavezno i na otvorenom u Hrvatskoj, krenula je lavina reakcija.

ЗАГРЕБ ПОНИШТИО ОДЛУКУ ОД ПРЕ НЕКОЛИКО САТИ: Ипак без маски на отвореном!

Foto: EPA

Od toga se upravo odustalo.

V.d. gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević preuzela je upravljanje zagrebačkim Štabom, smenivši tako Oliveru Majić koja je dosad upravljala, i poništila je odluku o obavezi nošenja maski na otvorenom.

- Želim da vas obavestim da preuzimam vođenje Štaba Grada Zagreba, odgovorna sam osoba u Zagrebu i ne bežim od odgovornosti. Žao mi je što je došlo do uznemiravanja Zagrepčana objavom o obaveznom nošenju medicinskih maski na otvorenom. Ovo je prilika da pozovem sve naše sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mera, nose maske u zatvorenom i dezinfikuju predmete. Molim vas da pazite sebe i bližnje. Smatram da je moja dužnost da opozovem ovu odluku, ali da pozovem sugrađane da se pridržavaju epidemioloških mera - rekla je Pavičić Vukićević.

- Odlučila sam da izmenim predlog upućen Nacionalnom štabu, situacija u Zagrebu, a ni u državi nije dobra - kazala je i najavila je da će se svi komunalni i saobraćajni policajci preusmeriti na pomaganje praćenja poštovanja mera u gradu. Potvrdila je još jednom da će se iz novih mera ukinuti obavezno nošenje maski na otvorenom.

- Opozvaćemo tu odluku. Mnogo ljudi se danas čudilo - ponovila je još jednom Pavičić Vukičević.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)