PALI KRIJUMČARI: Zaplena švercovanih cigareta vrednih gotovo 49.000 evra

V. M.

15. 02. 2021. u 11:50

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Sarajevo, sproveli su dve odvojene akcije na području Pala i u mestu Ustikolina.

ПАЛИ КРИЈУМЧАРИ: Заплена шверцованих цигарета вредних готово 49.000 евра

Foto: UIO BiH

 Tom prilikom privremeno su oduzeli cigarete i sitno rezani duvan namenjeno prodaji na „crnom tržištu“ u BiH. Tržišna vrednost oduzete robe procenjuje se na 97.500 KM, rekao je za „Novosti“ Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

Na četiri lokacije, na području Pala, urađen je pretres zbog sumnje u nelegalnu trgovinu akciznih proizvoda prilikom čega je pronađeno: 5.188 paklica cigareta i 210 kilograma rezanog duvana neobeleženog akciznim markicama koje izdaje UIO. Tržišna vrijednost oduzete robe procenjuje se na iznos od 64.500 KM. Protiv K.K i P.Š. biće podneti izveštaji Tužilaštvu BiH o sumnji o počinjenom krivičnom delu nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Foto: UIO BiH

U drugoj akciji koja je bila na na drumu Foča – Goražde, u mestu Ustikolina, službenici lica UIO privremeno su oduzeli 6.040 kutija cigareta raznih robnih marki stranog porekla, koje nisu bile obiležene akciznim markicama UIO i za koje nije posedovana dokumantacija o poreklu. Vrednost privremeno oduzete robe iznosi 33.000 KM. Protiv O.M.  biće podnet izveštaj Tužilaštvu BiH o postojanju sumnje o počinjenom krivičnom delu nedozvoljen promet akciznim proizvodima.

Ove akcije sprovedene su u saradnji i po instrukcijama Tužilaštva i Suda BiH, a uz asistenciju policajaca PS Pale, PU Goražde, PS Ustikolina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere