U HRVATSKOJ ŽENA UMRLA POSLE VAKCINISANJA PROTIV KORONE: Oglasio se ministar i otkrio rezultate obdukcije

Tanjug

05. 01. 2021. u 12:04

U HRVATSKOJ je umrla žena koja je primila vakcinu protiv korona virusa, a reč je o od ranije veoma bolesnoj osobi staroj 82 godine iz Doma u Čakovcu, saopštio je danas ministar zdravlja Vili Beroš i istakao da je obdukcija pokazala da njena smrt nema veze sa vakcinom.

У ХРВАТСКОЈ ЖЕНА УМРЛА ПОСЛЕ ВАКЦИНИСАЊА ПРОТИВ КОРОНЕ: Огласио се министар и открио резултате обдукције

Foto: EPA

Beroš je na konferenciji za novinare rekao da je preminula vakcinisana 27. decembra prošle godine, a umrla je sutradan.

- Dobili smo nalaz obdukcije. Nakon vakcinisanja njeno zdravstveno stanje je bilo uredno, kao i sutradan ujutru. Oko 17 sati je došlo do pogoršanja stanja, pozvana je Hitna pomoć, ali je žena umrla sat kasnije - rekao je Beroš.

Dodao je da je bris na virus pokojne bio negativan i da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti bio "zastoj u radu srca, uzrokovan teškim promenama na krvnim sudovima".

- Bolovala je od astme, imala je poremećaje gutanja, imala je sondu, ležala je, jako je teško bila bolesna. Njena smrt nema veze sa vakcinom. Slučaj će biti prijavljen HALMED-u i dalje, ali je Komisija utvrdila da njena smrt nema veze sa vakcinom - kazao je Beroš.

Do kraja marta očekuje se 270.000 doza vakcine, a vakcinisanje je besplatno i dobrovoljno.

Hrvatska je dosad naručila gotovo šest miliona doza vakcina različitih proizvođača. Tako je po milion doza naručeno od Fajzera i Moderne, 2, 7 miliona od AstraZeneke, 900.000 doza od Džonson end Džonsona i 300.000 od KjurVak.

Cilj je da se vakciniše najmanje 70 odsto građana, a Vlada je pokrenula kampanju čija je glavna poruka „Misli na druge: vakciniši se“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!