POPUCALI ZIDOVI KUĆA, KRŠ PO ULICAMA: Ova dva mesta u Hrvatskoj su najteže pogođena, zemljotres napravio veliku štetu (VIDEO)

Novosti online

28. 12. 2020. u 09:22

Petrinja je pretrpela veliku štetu u snažnom zemljotresu koji je jutros oko 6:35 časova pogodio Hrvatsku.

ПОПУЦАЛИ ЗИДОВИ КУЋА, КРШ ПО УЛИЦАМА: Ова два места у Хрватској су најтеже погођена, земљотрес направио велику штету (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

- Po ulicama imamo crepove i cigle. Imamo informaciju da su popucale neke kuće i srušeni dimnjaci. Dignuti su vatrogasci i komunalno preduzeće koji će hitno sanirati stanje i pomoći onima koji su eventualno povređeni - izjavio je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Dodao je kako ga je nazvao predsednik Zoran Milanović koji se čuo i s premijerom Andrejem Plenkovićem. Najverovatnije će zajedno posetiti Petrinju danas, rekao je gradonačelnik. On je potres doživeo u kući.

- Dosta je toga popadalo i porazbijalo se, ali to nije ni približno šteta kakva je, čujem u centru grada i okolnim mestima - kazao je.

I na području Siska se osetio snažan potres koji je  isterao građane na ulice.

Zasad nije poznato kakvu je štetu prouzrokovao. Veliki je broj građana u strahu od novih udara istrčao na ulice.

U celom gradu su se oglasili alarmi na automobilima, a prema prvm informacijama u stanovima je pričinio znatne štete, pomerao je i rušio nameštaj, slike sa zidova i sl.

U županijskom centru 112 Sisak u 7.15 sati rekli su za portal HRT-a da zasad nemaju dojave o žrtvama, a da ima nešto malo štete.

- Toliko je poziva da se ni mi više ne snalazimo. Nešto štete u Petrinji, Sisku, a kolika je šteta... Vatrogasci su na terenu, to ćemo tek videti - rekli su.

(HRT)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna