ŽESTOKI NAPADI NA PLENKOVIĆA: Haos u hrvatskom Saboru, izbila opšta svađa, Radin prekinuo sednicu!

Novosti online

17. 12. 2020. u 15:53

SABORSKI predstavnik SDP-a Davor Bernardić ponovio je u četvrtak da je Hrvatska najgora u Evropi u borbi protiv korona virusa, ali i po životnom standardu, optuživši vladajuće da obmanjuju i lažu javnost izazvavši niz reakcija HDZ-ovaca.

ЖЕСТОКИ НАПАДИ НА ПЛЕНКОВИЋА: Хаос у хрватском Сабору, избила општа свађа, Радин прекинуо седницу!

Foto: EPA

Hrvatska je najgora u Evropi po broju novozaraženih i broju mrtvih od korona virusa, ali je i jedna od najsiromašnijih zemalja u EU i najgora po životnom standardu, te ekonomskom padu, naveo je Bernardić u slobodnom govoru u Saboru te se obrušio na vladajuće.

- Predsednik i članovi Vlade pokušavaju obmanjivati javnost, bezočno lagati da je sve u redu i da je situacija pod kontrolom te da se kriza neće osetiti. Stanje koje najbolje opisuje delovanje sadašnje hrvatske Vlade je velika laž i obmana - kazao je Bernardić prozvavši Vladu da je odgovorna za loše stanje u zemlji.

- Bernardić je iznio niz laži, navodio krive podatke, laže on, a ne Vlada - kazao je Josip Borić (HDZ) zatraživši povredu Poslovnika.

Bernardić je uzvratio da je Borić "sinonim za laž i Plenkovićev potrčko", na šta je Borić tvrdio kako je očito vreme koje je proveo u Gardalandu i na Sljemenu na njega loše delovalo.

Reagovala je i Marija Jelkovac (HDZ) poručivši Bernardiću da mu narod ne veruje.

- Vama da narod veruje ne biste izgubili na izborima, a ne veruju vam ni kolege u stranci - kazala je.

Pridružio se u Rade Šimičević (HDZ) koji je ocenio da Bernardić pokazuje frustraciju jer je izgubio na izborima.

Nakon što je podelio niz opomena, predsedavajući Furio Radin odredio je petominutnu pauzu kako bi prekinuo prepucavanje.

U slobodnom govoru i Anka Mrak Taritaš (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) upozorila je da je Hrvatska jedna od najsiromašnijih zemalja u EU-a po potrošnji po glavi stanovnika, kao i najlošija u borbi protiv koronavirusa ocenivši to žalosnim.

- Ispraznili ste celu Hrvatsku svojim lošim politikama, najgori smo u Evropi po upravljanju koronakrizom, za Božić stvarate sve više beskućnika, a nadmudrujete se povredama Poslovnika - zaključio je Miro Bulj (Most), upitavši vladajuće je li ih sramota.

(Jutarnji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)