DIPLOMATSKI SKANDAL KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: Posle velikog incidenta, oglasio se Dodikov savetnik i očitao im lekciju (VIDEO)

Novosti online

16. 12. 2020. u 15:30

PONAŠANjE i odluka dvojice članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da ne prisustvuju sastanku sa ruskim ministrom inostranih poslova Sergejom Lavrovim jeste očigledno bila namera da se uputi jedna vrsta diplomatskog šamara jednoj svetskoj sili kao što je Rusija, a umesto toga BiH je dobila jedan nediplomatski šamar, rekao je savetnik predsedavajućeg i srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, Radovan Kovačević, gostujuću u Dnevniku 1 RTRS.

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ КОМШИЋА И ЏАФЕРОВИЋА: После великог инцидента, огласио се Додиков саветник и очитао им лекцију (ВИДЕО)

Foto: BHRT

- S tim Srpska nema ništa, ona je bila dobar domaćin Lavrovu. Da su imali imalo diplomatske kulture mogli su to da kažu na sastanku. Ovako je to sve bila dečija igrica dvojice ljudi. Bilo kakvo negiranje zastave Srpske je negiranje Srpske, odnosno Dejtonskog sporazuma - kaže Kovačević.

Naglasio je da Džaferović i Komšić nisu dorasli funkcijama koje obavljaju.

- Sve što su rekli kao argumente je jednostavno smešno i potpuno neosnovano. Džaferović je rekao da se u Aneksu 4 Dejtonskog sporazuma spominje zastava BiH, što je apsolutna neistina - dodao je Kovačević.

Istakao je da BiH nikada nije dobila zakonita obeležja, za razliku od Srpske.

-  Oni govore o malignom ruskom uticaju, ali to su mu mogli reći u oči, a ne ovako. Lavrov kao jedan od najozbiljnijih svetskih diplomata nije se uopšte obazirao na to. Rezultat je da je ponižena BiH. Dodik je bio i te kako dobar domaćin Lavrovu - naglasio je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna