ZAPLENILI NELEGALNU ROBU: Akcija protiv trgovine duvana i cigareta na crno u BiH (FOTO)

V. MITRIĆ

11. 12. 2020. u 21:20

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje sproveli su nekoliko akcija na području Živinica i Tuzle.

ЗАПЛЕНИЛИ НЕЛЕГАЛНУ РОБУ: Акција против трговине дувана и цигарета на црно у БиХ (ФОТО)

Foto: MUP

Tom prilikom su oduzeli veću količinu duvana i cigareta, koji nisu imali akcizne markice UIO, čija se tržišna vrednost procenjuje se na 45.110 KM.

Prvo je u dva putnička vozila pronađena određena količina sitno rezanog duvana, bez zakonom propisane dokumentacije. Zati se nastavilo sa istragom.

Pretresene su i porodične kuće i pomoćne prostorije, čiji je vlasnik H. M. U posebno napravljenom skrovištu, u garaži porodične kuće, pronađena je određena količina akcizne robe neobeležena akciznim markicama UIO. Ukupna količina privremeno oduzetog sitno rezanog duvana je 130,7 kilograma.

Na podrčju grada Tuzle službenici UIO su kod tri osobe pronašli i privremeno oduzeli 103,4 kilograma sitno rezanog duvaana i 966 paklica cigareta. Oduzeti proizvodi nisu bili obileženi akciznim markicama UIO.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)