NEREDI U ALBANIJI: Bačen suzavac, policija koristi vodene topove, ministar podneo ostavku (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2020. u 21:05

NEKOLIKA stotina ljudi, uglavnom mladih, okupilo se i večeras ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Tirani da izraze protest zbog ubistva 25-godišnjeg Klodijana Raše kojeg je u utorak uveče ubio policajac.

НЕРЕДИ У АЛБАНИЈИ: Бачен сузавац, полиција користи водене топове, министар поднео оставку (ВИДЕО)

Foto: EPA

Tokom protesta izbili su sukobi demonstranata i policije. Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala demonstrante, javio je Rojters.

​Demonstracije su održane i u drugim albanskim gradovima, ali manje nasilne.

U međuvremenu, albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši podneo je ostavku premijeru Ediju Rami.

Rama je rekao da je upotreba sile od strane policijskih službenika bila preterana, kao i da će biti sprovedena istraga povodom slučaja, a počinilac zločina izveden pred lice pravde.

Na Klodijana Rašu je u utorak uveče pucao policajac pošto se nije odazvao zahtevu da se zaustavi zbog kršenja noćnog policijskog časa.

Ubistvo mladića dovelo je do protesta koji su održani i u sredu, kada je policija upotrebila suzavac kako bi sprečila da demonstranti uđu u kompleks zdanja albanske vlade.

(Sputnjik)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

Boris

10.12.2020. 22:34

Niko od nasih ne pokusava da napravi medju sipcima verski razdor ,oni uopste nisu kompaktni nema prijateljstva zenidbe udaje kumovanja izmedju sipaca Hriscana i Islamista