NEREDI U ALBANIJI: Bačen suzavac, policija koristi vodene topove, ministar podneo ostavku (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2020. u 21:05

NEKOLIKA stotina ljudi, uglavnom mladih, okupilo se i večeras ispred zgrade ministarstva unutrašnjih poslova u Tirani da izraze protest zbog ubistva 25-godišnjeg Klodijana Raše kojeg je u utorak uveče ubio policajac.

НЕРЕДИ У АЛБАНИЈИ: Бачен сузавац, полиција користи водене топове, министар поднео оставку (ВИДЕО)

Foto: EPA

Tokom protesta izbili su sukobi demonstranata i policije. Policija je upotrebila suzavac i vodene topove da bi rasterala demonstrante, javio je Rojters.

​Demonstracije su održane i u drugim albanskim gradovima, ali manje nasilne.

U međuvremenu, albanski ministar unutrašnjih poslova Sander Leši podneo je ostavku premijeru Ediju Rami.

Rama je rekao da je upotreba sile od strane policijskih službenika bila preterana, kao i da će biti sprovedena istraga povodom slučaja, a počinilac zločina izveden pred lice pravde.

Na Klodijana Rašu je u utorak uveče pucao policajac pošto se nije odazvao zahtevu da se zaustavi zbog kršenja noćnog policijskog časa.

Ubistvo mladića dovelo je do protesta koji su održani i u sredu, kada je policija upotrebila suzavac kako bi sprečila da demonstranti uđu u kompleks zdanja albanske vlade.

(Sputnjik)

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)