OSUMNJIČEN ZA UBISTVO SARAJLIJE: BiH će tražiti izručenje uhapšenog migranta od Srbije

Tanjug

26. 11. 2020. u 23:24

ОСУМЊИЧЕН ЗА УБИСТВО САРАЈЛИЈЕ: БиХ ће тражити изручење ухапшеног мигранта од Србије

Foto AP

JOSIP Grubeša, državni ministar pravde BiH, rekao je da će od Srbije tražiti izručenje uhapšenog Marokanca koji se sumnjiči za ubistvo Saralije Jasmina Berovića na Otesu pre osam dana.

Grubeša je za "Dnevni avaz" izjavio da se sada čeka dokumentacija Tužilaštva KS, s obzirom da je delo počinjeno na teritoriji BiH.

“Čim nam Tužilaštvo pošalje dokumentaciju mi ćemo od Srbije tražiti izručenje. U tome nema nikakve sumnje, s obzirom na to da je ova osoba bila na poternici i za njima se tragalo,” kaže Grubeša.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su državljanina Maroka S.E.D. (31), osumnjičenog da je, sa još nekoliko osoba, učestvovao u ubistvu državljanina Bosne i Hercegovine J.B. u Sarajevu 17. novembra.

Osumnjičeni je lociran i uhapšen u hostelu u Beogradu, gde se skrivao u, kako se pretpostavlja, nameri da pobegne u neku od zemalja u regionu, saopštio je MUP.

Hapšenje je rezultat zajedničkog rada i razmene informacija srpske i sarajevske policije.

U toku je procedura izručenja osumnjicenog nadležnim organima u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)