AMAZON UŠAO U HRVATSKU: Počeo saradnju s poštom?

Tanjug

23. 11. 2020. u 22:30 >> 22:34

АМАЗОН УШАО У ХРВАТСКУ: Почео сарадњу с поштом?

Foto: Tanjug/AP

NAJVEĆI svetski onlajn trgovac, Amazon, počeo je ovih dana i zvaničnu saradnju s Hrvatskom poštom na dostavi paketa za hrvatsko tržište, a potencijalno i okolnih zemalja.

Kako izveštava portal Indeks, prvi Amazonovi paketi su pre nekoliko dana počeli da stižu u novi veliki distributivni centar Hrvatske pošte u Velikoj Gorici.

O saradnji se još uvek zvanično ne oglašavaju ni iz Hrvatske pošte ni iz Amazona, ali se prve pošiljke iz Velike Gorice već isporučuju naručiocima.

-Ne možemo da otkrivamo imena naših poslovnih partnera, ali da, Hrvatska pošta je partner velikim veb trgovcima odnedavno i očekuje se značajan rast količine pošiljki- rekli su za Indeks iz Hrvatske pošte.

Portal podseća na nedavno, kako se navodi, neodređeno saopštenje ove kompanije u kojem je rečeno da je Hrvatska pošta "od ove jeseni postala partner nekim većim globalnim veb trgovcima", pri čemu je jedan od preduslova za saradnju bila izgradnja novog distributivnog centra u Velikoj Gorici i strateška pozicija novog sortirnog centra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Regionalni lider

23.11.2020. 22:43

Zagreb postaje sedište Amazona za transport robe u ovom delu Evrope a odluka Alibabe se još čeka iako se već dugo govori da treba doći u novoizgrađenu morsku luku u Zadru da im taj grad bude sedište.