PO PREPORUCI BRITANSKE ŠTAMPE: Hrvatska među 3 najbolje destinacije u svetu

Tanjug

14. 11. 2020. u 01:06

BRITANSKI listovi Tajms i Sundej tajms uvrstili su Hrvatsku među tri najbolje destinacije u svetu, za šta je dobila nagradu u kategoriji "Najbolje zemlje 2020", saopštila je Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

ПО ПРЕПОРУЦИ БРИТАНСКЕ ШТАМПЕ:  Хрватска међу 3 најбоље дестинације у свету

Foto: Jelena Subin

Hrvatska je u toj kategoriji nagrađena kao treća destinacija u svetu, iza Italije i Novog Zelanda, a nagrade su ove godine zbog epidemiološke situacije dodeljene virtuelnim putem.

Direktorka predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić izjavila je da je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja "puna hira, snage i sunca".

U užem izboru za nagrade britanskih listova koje su ove godine dodeljene osmi put, bile su neke od najboljih svetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD, Dubaija, Španije, Portugalije, Grčke i Tajlanda, prenosi SeeBiz.

Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasalo se i u 12 ostalih kategorija: za najbolji grad, aviokompaniju, touroperatora a o konačnom pobedniku odlučivali su čitaoci koji su na taj načion učestvovali u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

OVO JE PRIPREMA ZA DRŽAVNI UDAR: Milanović -  Gotovo je, ne mogu ništa