MARŠ U VUKOVARU A KORONA BUKTI: Kolona sećanja bez obzira na propise

J. KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

11. 11. 2020. u 21:32

PREDSEDNIK Samostalne demokratske srpske stranke, koja je deo vladajuće koalicije, Milorad Pupovac, u sredu je rekao da "još nije poznato da li će naši predstavnici učestvovati ove godine u Koloni sećanja u Vukovaru, 18. novembra".

МАРШ У ВУКОВАРУ А КОРОНА БУКТИ: Колона сећања без обзира на прописе

Memorijalno groblje u Vukovaru

Pupovac je prošle godine u Vukovaru bio dan pre Kolone sećanja jer su gradonačelnik Ivan Penava i radikalni desničari nedeljama slali poruke protiv njegovog učešća.

Iako u Hrvatskoj korona ne posustaje, Nacionalni stožer civilne zaštite stvorio je preduslov da se u Vukovaru sledeće srede okupi veliki broj ljudi u koloni sećanja. Naime, ekspresno je izmenjena odluka koja dopušta okupljanja za vreme državnih praznika i neradnih dana, a od prošle godine upravo je 18. novembar, kada je kolona sećanja u Vukovaru, proglašen državnim praznikom. Vlada je odlučila da u koloni sećanja može biti najviše 500 ljudi.

- To je licemerje i kukavičluk, jer se krše mere - ogorčeno su reagovali lekari okupljeni u Hrvatskom udruženju bolničkih lekara.

Lekari veruju da bi epidemija u Slavoniji, ali i drugim krajevima Hrvatske, mogla da se proširi ako se na jednom mestu za vreme kolone sećanja nađe veći broj ljudi. Iako je izbegnuto da se u Vukovaru okupe hiljade građana, očekuje se da će ipak doći veliki broj njih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri