UJAK NAPADAČA IZ ZAGREBA: Nije bio agresivan, a šta mu je došlo u glavu, ni vrag ne zna

Novosti online

12. 10. 2020. u 18:41

Mladić Danijel B, koji je jutros na Markovom trgu ispred ulaza u zgradu vlade s više metaka ranio policajca pa se 20-ak minuta kasnije ubio, živeo je u selu Kletište kod Kutine.

УЈАК НАПАДАЧА ИЗ ЗАГРЕБА: Није био агресиван, а шта му је дошло у главу, ни враг не зна

Foto: Fejsbuk

Porodičnu kuću u kojoj je Bezuk živeo s roditeljima ogradila je policija, a ispred kuće su policijska vozila.

Pretpostavlja se da je upravo od oca, koji je ratni veteran, došao do oružja. Prema informacijama koje su se do sada pojavile reč je o automatskoj puški, no još uvek za to nema zvanične potvrde.

Danijel B. je, podsetimo, nakon što je pucao u policajca na Fejsbuku ostavio poruku: "Dosta je bilo prevara i bezobzirnog gaženja ljudskih vrednosti bez odgovornosti".

Profil napadača na kojem je objavljivao i kako mašta o tome da "skida Srbe", kao i fotografije s obelžjima HOS-a te pre Tompsonovog koncerta u Glini, je u međuvremenu nestao s Fejsbuka.

Nezvanično se saznaje da je policija ogradila kuću kako bi se obavila pretraga.

U jednoj od susednih kuća živi ujak napadača, Mate B.

Ujak: Nije bio agresivan

- On je kod mene znao tu stati, popiti sok. Javio bi se, pozdravio, znao je na mobilni da nazove. Nije bio agresivan ni pokvaren, a šta mu je došlo u glavu, ni vrag ne zna. Ima dva brata - ispričao je ujak.

Opisao je i kako je saznao za napad.

- Kolega mi je poslao poruku, napisao je: "Tvoj nećak je pucao na policiju i navodno je sam sebi oduzeo život". Rekao sam da ne znam ništa o tome, ja sam čuo na vestima da se nešto dogodilo u Zagrebu, ni na kraj pameti mi nije bilo da je on otišao u Zagreb - rekao je.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest