MUP UNSKO-SANSKOG KANTONA: Policajci Srbi suspendovani zbog tuđih kokardi

Tanjug

09. 10. 2020. u 10:02

MUP Unsko-sanskog katona u Federaciji BiH pokrenuo je disciplinski postupak protiv dva policijska službenika srpske nacionalnosti, zato što su 6. januara proslavljali Badnji dan u društvu Srba u Bosanskom Petrovcu, od kojih su dvojica nosila šubare sa kokardama.

МУП УНСКО-САНСКОГ КАНТОНА: Полицајци Срби суспендовани због туђих кокарди

Ilustreacija / Foto Z. Jovanović

Iako nisu bili na dužnosti, Dragan Lipić i Neđo Mrđa terete se za težu povredu službene dužnosti.

Čitav slučaj oštro je osudio potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković.

Nedopustivo je da MUP Unsko-sanskog kantona pokreće disciplinski postupak protiv dvojice policijskih službenika samo zato što su Srbi, poručio je potpredsednik NSRS, prenela je Radio televizija RS.

"Njima se stavlja na teret da su teže narušili ugled policijske službe zato što su bili zajedno sa dva lica koji su na glavi imali šubare i kokarde, odnosno obeležja Republike Srbije", rekao je Petković.

Postupak MUP-a Unsko-sanskog katona osuđuju i Srbi povratnici, koji Badnji dan proslavljaju već decenijama.

U Odboru za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH smatraju da je postupak MUP-a Unsko-sanskog kantona jasna poruka Srbima povratnicima.

Đorđe Radanović, predsednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, kaže da je to poruka svim Srbima koji su u policiji USK-a da treba da je napuste i da ne mogu iskazivati svoja verska osećanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)