U FBiH: Posle 30 godina usvojen Zakon o zaštiti na radu

Tanjug

01. 10. 2020. u 18:05

DOM naroda Parlamenta Federacije BiH usvojio je danas, nakon 30 godina, Zakon o zaštiti na radu, koji će stupiti na snagu sa osam dana od dana objavljivanja u Službenim novinama tog entiteta BiH.

У ФБиХ: После 30 година усвојен Закон о заштити на раду

Skupština kantona Sarajevo

U saopštenju federalnog ministra Vaska Drljače dostavljenom Tanjugu, navodi se da o potrebei donošenja novog Zakona o zaštiti na radu najbolje govori činjenica da je važeći Zakon, donesen pre 30 godina, a da su podzakonski propisi iz ove oblasti još stariji.

Pitanje zaštite na radu danas je posebno aktuelno zbog situacije nastale pojavom pandemije korona virusa.

Upravo su radna mesta i radna okolina detektovani kao izvori zaraze, zbog čega je od izuzetne važnosti da se primenom načela prevencije, uz procenu rizika na svakom radnom mestu utvrde i primene odgovarajuće mere zaštite na radu koje će rezultirati sprečavanjem zaraze korona virusa na radnom mestu.

Stoga je za ovu oblast od izuzetnog značaja donošenje novog Zakona o zaštiti na radu, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

FILMSKA PLJAČKA: Lopov upao u kuću, napao staricu i ukrao nekoliko stotina evra