SRBI ZAUZELI BRIONE: Dok zbog straha od korone turisti napuštaju Hrvatsku, naši i ne pomišljaju na to

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

23. 08. 2020. u 07:00

СРБИ ЗАУЗЕЛИ БРИОНЕ: Док због страха од короне туристи напуштају Хрватску, наши и не помишљају на то

Tanjug

DOK traje masovni odlazak inostranih turista sa Jadrana, Srbi ostaju i ne pomišljaju na odlazak.

Na Brionima su i najbrojniji, zauzeli su gotovo sve hotelske kapacitete i korona ih nije preplašila.

- Ne pomišljam na prekid letovanja sa porodicom - kaže nam mladi inženjer elektrotehnike Dragan, koji već drugu godinu dolazi na Titovo ostrvo. - Ovde nema virusa, a Austrijanci i Italijani su otišli jer im preti 14-dnevni karantin.

Srbi, kojih je doduše manje nego lane, ostaju i u Rovinju, Opatiji, Novom Vinodolskom, ali ipak izbegavaju srednji Jadran, gde je i najviše zaraženih. Samo juče je prijavljeno gotovo 90 slučajeva zaraze u Dalmaciji, a stručnjaci smatraju da je zaraženih mnogo više nego što otkrivaju brojke.

U DALMACIJI LJUTI ZBOG OPTUŽBI

"NISMO mi krivi, već štab civilne zaštite", ljute se stanovnici Dalmacije u koje svi upiru prst zbog širenja korone. Od 83 zaražene osobe koje su juče testirane čak je devet turista, pa se masovno ograničava rad kafića i svih mesta gde se okupljaju mladi.

Preko noći Jadran su napustili mnogi turisti iz Austrije, ali ih je još uvek oko 15.000. Među turistima koji su se vratili iz Hrvatske čak je 450 zaraženih, a Austrijanci koji su ostali pokušavaju da naprave test pre povratka kako bi izbegli karantin. Mnogo je nervoze, ali i povišenih tonova, dok austrijski šef diplomatije Šalenberg poručuje da će Hrvatska biti skinuta sa crvene liste čim brojke o zaraženima budu manje.

Tanjug

Poslednjih dana broj zaraženih se kreće oko 250, pa su i Britanci doneli odluku da njihovi građani pod hitno moraju da napuste Hrvatsku. Za većinu je to bilo veoma skupo, jer su letovi iz Splita, Zagreba i drugih mesta poskupeli za 300 do 400 odsto, dok je vladala prava jagma za karte. Većina turista boji se da će morati u karantin, što bi im zakomplikovalo odlazak na posao.

Turisti napuštaju Hrvatsku - Tanjug

Nemci traže od svojih turista da ne idu u Dalmaciju, dok je Slovenija stavila Hrvatsku na crvenu listu, što znači brzi povratak turista sa Jadrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (12)

Stela

23.08.2020. 08:03

Свакога ко оде у тај Павелићстан ставити по повратку у двонедљни карантин. Након карантина спровести стручно психолошко посматрање.

Riki

24.08.2020. 18:18

@Stela - o čemu ti to? kad je istra bila pavelićeva ? taj razbojnik je dao talijanima najvrjednije bisere mediterana da bi izdao vlastiti narod i da bi jasenovac postao najveće stratište u evropi (što niko ne spominje osim srba) , svejedno zločinac je kao i musolini koji je samo pravio gnjavažu hitleru...

ANTE BAN

23.08.2020. 10:46

@SRBIN JE LUD SRBIN JE PROKLET - BRAVO! UBITAČNO ISTINIT komentar! Ne mogu shvatiti Srbe, koji idu u tu ustašku državu, i još se žele kupati u ustaškome moru!

bane kan

23.08.2020. 22:03

Pametni inzenjer, ne gadi mu se da ide u Hrvatsku. Malo su nam zla naneli, vaspitavaju decu da nas mrze, a nasi cim imaju malo vise para idu tamo da ih pocaste. Briga njega za oluju, etnicko ciscenje. Normalo da treba da ostane da sa njima podeli epidemiju, oni su mu "braca", dok mu neko ne izbije zub. Grci imaju lepa ostrva i vole nas

S juga

24.08.2020. 08:31

"Zauzeli", ali ovaj piur za masne novce a ne kao u ona dobra stara vremena za vas kada je hrvatsko more koristeno besplatno radi "visih ciljeva" citaj: bratstva i jedinstva.

Mile sumadimac

24.08.2020. 10:23

Jeste ne pomisljaju da se vrate a kad se vrate zarazice pola srbije a vecina od njih zivi u bedi ali sta da se radi ubtreba hrvati da ih maltretiraju