SRBI ZAUZELI BRIONE: Dok zbog straha od korone turisti napuštaju Hrvatsku, naši i ne pomišljaju na to

DOK traje masovni odlazak inostranih turista sa Jadrana, Srbi ostaju i ne pomišljaju na odlazak.

СРБИ ЗАУЗЕЛИ БРИОНЕ: Док због страха од короне туристи напуштају Хрватску, наши и не помишљају на то

Tanjug

Na Brionima su i najbrojniji, zauzeli su gotovo sve hotelske kapacitete i korona ih nije preplašila.

- Ne pomišljam na prekid letovanja sa porodicom - kaže nam mladi inženjer elektrotehnike Dragan, koji već drugu godinu dolazi na Titovo ostrvo. - Ovde nema virusa, a Austrijanci i Italijani su otišli jer im preti 14-dnevni karantin.

Srbi, kojih je doduše manje nego lane, ostaju i u Rovinju, Opatiji, Novom Vinodolskom, ali ipak izbegavaju srednji Jadran, gde je i najviše zaraženih. Samo juče je prijavljeno gotovo 90 slučajeva zaraze u Dalmaciji, a stručnjaci smatraju da je zaraženih mnogo više nego što otkrivaju brojke.

U DALMACIJI LjUTI ZBOG OPTUŽBI

"NISMO mi krivi, već štab civilne zaštite", ljute se stanovnici Dalmacije u koje svi upiru prst zbog širenja korone. Od 83 zaražene osobe koje su juče testirane čak je devet turista, pa se masovno ograničava rad kafića i svih mesta gde se okupljaju mladi.

Preko noći Jadran su napustili mnogi turisti iz Austrije, ali ih je još uvek oko 15.000. Među turistima koji su se vratili iz Hrvatske čak je 450 zaraženih, a Austrijanci koji su ostali pokušavaju da naprave test pre povratka kako bi izbegli karantin. Mnogo je nervoze, ali i povišenih tonova, dok austrijski šef diplomatije Šalenberg poručuje da će Hrvatska biti skinuta sa crvene liste čim brojke o zaraženima budu manje.

Tanjug

Poslednjih dana broj zaraženih se kreće oko 250, pa su i Britanci doneli odluku da njihovi građani pod hitno moraju da napuste Hrvatsku. Za većinu je to bilo veoma skupo, jer su letovi iz Splita, Zagreba i drugih mesta poskupeli za 300 do 400 odsto, dok je vladala prava jagma za karte. Većina turista boji se da će morati u karantin, što bi im zakomplikovalo odlazak na posao.

Turisti napuštaju Hrvatsku - Tanjug

Nemci traže od svojih turista da ne idu u Dalmaciju, dok je Slovenija stavila Hrvatsku na crvenu listu, što znači brzi povratak turista sa Jadrana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (12)