CRNOKOŠULJAŠI DOČEKUJU MILOŠEVIĆA U KNINU: HOS izradio posebne majice za obeležavanje godišnjice "Oluje"

J. K.

03. 08. 2020. u 20:50

VRUĆI doček Borisu Miloševiću u Kninu pripremaju crnokošuljaši iz HOS, koji su za obeležavanje "Oluje" izradili i posebne majice na kojima je njihov grb sa natpisom "Za dom spremni".

ЦРНОКОШУЉАШИ ДОЧЕКУЈУ МИЛОШЕВИЋА У КНИНУ: ХОС израдио посебне мајице за обележавање годишњице Олује

Boris Milošević / Foto Tanjug

Odluku da potpredsednik hrvatske vlade bude na proslavi u Kninu komentarisao je i Drago Krpina iz vladajućeg HDZ i izvređao Milorada Pupovca, a za dolazak Miloševića rekao da bi mu to trebalo onemogućiti nakon njegovih poslednjih izjava.

Dan pre obeležavanja 25 godina od "Oluje", u Dvoru na Uni Srpsko narodno veće održalo je komemoraciju za nevine žrtve iz izbegličke kolone koja se kretala prema Srbiji, kada su ubijene 64 osobe. Ispred osnovne škole Pupovac se prisetio i strašnog zločina kada je umoreno najmanje devet pacijenata srpske nacionalnosti koji su bili psihijatrijski bolesnici.

- Nema ni danas odgovora ko je to učinio, a desetak metara od mesta gde su okrutno ubijeni stajali su vojnici Unprofora. Došli smo ovde da se poklonimo žrtvama, ali i da ne zaboravimo. I Hrvati i Srbi očekuju da se osude zločinci, a mi očekujemo da napokon saznamo ko je ubijao ljude iz kolone - rekao je Pupovac, koji ove godine neće ići ni u Srbiju, niti će prisustvovati nekoj drugoj komemoraciji za žrtve "Oluje".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (8)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna