PROVOKACIJA IZ ZAGREBA: Nije dovoljno da Srbi samo dođu na obeležavanje „Oluje“

Novosti online

01. 08. 2020. u 14:37

BIVŠA predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor smatra da bi bilo važno da pre odlaska u Knin, na obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“, potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević, jasno kaže da „Oluja“ nije bila etničko čišćenje.

ПРОВОКАЦИЈА ИЗ ЗАГРЕБА: Није довољно да Срби само дођу на обележавање „Олује“

Foto: Arhiv VN

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter zatraživši od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, „grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu“.

​Mediji su ranije javili da će funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDSS, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu.

Ta vest je objavljena pošto je hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković rekao da bi bilo „jako dobro i korisno“ kada bi na obeležavanje „Oluje“ u Kninu došao i potpredsednik Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) te dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade Hrvatske obeleže i srpska stradanja.

Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (17)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!