JOŠ JEDNA OSOBA UMRLA: U Hrvatskoj 140 novih slučajeva zaraze

Beta

11. 07. 2020. u 18:42

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabeleženo 140 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2, jedna osoba je umrla.

ЈОШ ЈЕДНА ОСОБА УМРЛА: У Хрватској 140 нових случајева заразе

Foto: Depositphotos

Broj trenutno obolelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj u subotu popodne je ukupno 1.088, izvestio je Nacionalni štab Civilne zaštite, preela je agencija Hina.

Među njima su 124 pacijenta na bolničkom lečenju, od toga su tri na respiratoru.

Od 25. fenruara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas, ukupno su registrovane 3.672 osobe zaražene novim korona virusom, od kojih je 118 umrlo, a 2.466 se oporavilo.

U samoizolaciji je danas 4.756 osoba.

Do danas je ukupno testirano 92.808 osoba, od toga 1.322 u poslednja 24 sata, izvestio je Štab.

Štab je, s obzirom na epidemiološku situaciju, odlučio o uvođenju obveznog korišćenja maski za lice ili medicinskih maski od ponedeljka, 13. jula.

Obveza korišćenja maski za lice ili medicinskih maski odnosi se na: osoblje zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posetu pacijentima, ako su posete dopuštene; na vozače, ostale službenike u prevoznim sredstvima javnog prevoza i putnike u javnom prevozu.

Maske su obavezne i za zaposlene u trgovini i kupce u prodavnicama za ugostiteljsko soblje koji dolaze u kontakt s gostima ili sudeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka, kao i za druge osobe koje na to obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

"Pridržavanje svih dosad donetih mera i uputstava je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze korona virusa. Svako mora biti svestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje porodice i sugrađana", ukazao je Nacionalni štab Civilne zaštite.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna