DVONEDELJNI KARANTIN ZA GRAĐANE SRBIJE KOJI PUTUJU U HRVATSKU

Tanjug

11. 07. 2020. u 16:33

HRVATSKA vlada odlučila je da će građani Srbije koji putuju u Hrvatsku morati da u okviru najnovijeg pooštravanja mera provedu dve nedelje u karantinu, prenosi danas portal zvanični koronavirus.hr.

ДВОНЕДЕЉНИ КАРАНТИН ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ КОЈИ ПУТУЈУ У ХРВАТСКУ

Foto: Depositphotos

U odluci stoji da je Srbima potreban negativan test na koronavirus, ne stariji od 48 sati ili, po ulasku u Hrvatsku, moraju da provedu 14 dana u karantinu.

Na zvaničnom sajtu hrvatske vlade postavljeno je uputstvo sledeće sadržine:

"Osobe koje idu u Hrvatsku zbog tursitičkih ili poslovnih razloga mogu da uđu bez obavezne samoizolacije, uz podnošenje negativnog nalaza PCR nalaza iz brisa nosa i grla na SARS-CoV-2, koji nije stariji od 48 sati (računajući od trenutka uzimanja brisa do dolaska na granični prelaz), ili uz obvezan 14-dnevni karantin/samoizolaciju u slučaju da nemaju navedeni negativni nalaz PCR testiranja".

Ovo ne važi samo za državljane EU, Šengenskog sporazuma i država pridruženih ovom sporazumu već i za državljane trećih zemalja, u koje spada i Srbija.

Do danas se u Hrvatsku moglo ući sa odštampanom potvrdom o rezervaciji smeštaja i sa popunjenim obrascem ENTERCROATIA.

Ograničenje i dalje ne važi za zdravstvene radnike i istraživače, prevoznike i putnike u tranzitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!