Milanović o tuči navijača Dinama i Partizana: Stanje u Vukovaru danas gore nego pre, to je farsa iza koje stoje grupe koje bi da se vrate u `91.

Tanjug

19. 06. 2020. u 17:34

Hrvatski predsednik Zoran Milanović nije mogao danas da komentariše tuču navijača Dinama i Partizana u Vukovaru, jer, kako kaže, nema detalje iz Borova Naselja, ali je ocenio da je u periodu njegovog ulaska u politiku situacija u tom gradu bila mnogo bolja.

Милановић о тучи навијача Динама и Партизана: Стање у Вуковару данас горе него пре, то је фарса иза које стоје групе које би да се врате у `91.

Foto Tanjug/HINA

“Otiđite na vukovarsko gradsko groblje i videćete neverovatnu sinergiju ćirilice i latinice. Tu nema politike, tu je samo ljudsko, i tako već 20 godina i samo govori koja je to farsa i ko stoji iza toga", rekao je Milanović.

Podsetio je da je još 2008. godine postojao dogovor vlasti u Vukovaru i srpske manjine o korišćenju ćirilice, a onda je, kaže, došlo do “radikalne promene vlasti na svim nivoima”.

“Jedna grupa ljudi nije mogla da zamisli svoj povratak na vlast a da se ne vrati tamo gde smo bili '91. godine. Svi putevi išli su ka tome da se desna opcija i srpska opcija dogovore, a sad je vraćeno unazad. Odrastaju i dozrevaju generacije koje su bile izložene jakoj indoktrinaciji, ali ovo je samo pokazatelj stanja u gradu, koje nije normalno", rekao je Milanović, prenela je zagrebačka N1 tv.

Misli, dodao je, da nije slučajno to što se incident navijača dogodio pred parlamentarne izbore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)