SDSS RAČUNA NA ČETIRI POSLANIKA: Srbi izlaze na izbore u Hrvatskoj samostalno

DOK i dalje traje pisanje poruka mržnje i cepanje plakata SDSS u Hrvatskoj, najveća srpska stranka odlučila je da na izbore izađe samostalno u 12. izbornoj jedinici.

СДСС РАЧУНА НА ЧЕТИРИ ПОСЛАНИКА: Срби излазе на изборе у Хрватској самостално

Foto: Tanjug

 Ako prođu dobro, to bi značilo da će Srbi u budućem sazivu parlamenta imati četiri poslanika, jer je troje zagarantovano zakonom.

Na sednici Glavne skupštine SDSS u Vukovaru nije rečeno s kim će ići u koaliciju posle izbora, samo se od predsednika stranke Milorada Pupovca (na slici) čula kritika ekstremno desničarskih stranaka i levice da su, na razne načine, vršili pritisak na Srbe u Hrvatskoj.

- Slobodno im bilo ako misle da je to za dobrobit zajedničke zemlje, ali mi ne verujemo u to - rekao je lider Srba u Hrvatskoj, što se može "pročitati" i kao podrška HDZ, dosadašnjem partneru za kog Pupovac nije izrekao kritiku.

U svakom slučaju, presudno će biti ko će uvažiti argumente i stavove koji su u interesu preostalih Srba u Hrvatskoj, kako bi se najzad stvorili uslovi za njihov bolji i bezbedniji život.

Kandidati na izborima su Milorad Pupovac, a zamenik mu je karlovački dožupan Dejan Mihajlović, koji slovi kao mogući kandidat ako se Pupovac odluči za političku penziju, zatim Draga Jeckov kao kandidatkinja iz panonske Hrvatske, uz zamenika Jugoslava Vesića, načelnika Opštine Erdut. Treći kandidat je Anja Šimpraga, a njen zamenik na listi je Boris Milošević.

- SDSS želi da osnaži svoje mandate i predstavništvo u Saboru, kako bi bili jači nego pre. To će biti naš odgovor i način kako kvalitetnije da predstavljamo Srbe u Hrvatskoj i odgovorimo onima koji to predstavljanje osporavaju - rekao je Milorad Pupovac, predsednik SDSS.

Svestan je da bi Srbi mogli da budu jezičak na vagi posle izbora. Kaže da ukoliko ih neko pozove u skladu sa brojem mandata, razmotriće taj poziv i dobro razmisliti na koji način će prihvatiti tu odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!