PRVI PUT U JAVNOSTI: Bivši hrvatski ministar uhvaćen u kafiću, mesec dana nakon nesreće koju je skrivio (FOTO)

Novosti online

01. 12. 2023. u 19:35

NAKON teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 11. novembra u blizini Vinkovaca, bivši ministar odbrane Mario Banožić danas je prvi put primećen i fotografisan u javnosti.

ПРВИ ПУТ У ЈАВНОСТИ: Бивши хрватски министар ухваћен у кафићу, месец дана након несреће коју је скривио (ФОТО)

Foto: Printskrin/AP

U sudaru sa, sada već bivšim ministrom, poginuo je Goran Š. (40) iz Privlake, porodičan čovek, otac dve maloletne ćerke, dok je ministar razrešen funkcije odmah nakon nesreće.

Banožić je neko vreme proveo u bolnici nakon nesreće, a prema portalu "Vinkulja", danas je posetio jedan ugostiteljski objekat u neposrednoj blizini stana u kojem živi.

Bivši ministar se oglasio 24. novembra prvi put o nesreći i potvrdio da je pušten na kućno lečenje. Tada je izjavio saučešće porodici preminulog Gorana i potvrdio da ga je poznavao od ranije.

- Obaveštavam javnost da sam danas, posle dve nedelje provedene u bolnici, otpušten na kućno lečenje. Stoga sam po prvi put u prilici da se osvrnem na tragičnu saobraćajnu nesreću koja se dogodila 11. novembra 2023. godine kod Vinkovaca.

Pre svega, želim da izrazim najdublje saučešće porodici ubijenog Gorana Šarića. Moje misli proteklih dana bile su usmerene ka njegovoj supruzi, ćerkama i celoj porodici i svim njegovim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam lično poznavao.

U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje celokupnoj hrvatskoj javnosti zbog saobraćajne nesreće, u kojoj je, nažalost, stradao jedan ljudski život.

"Goran je bio vredan, obožavao je svoje ćerke"

Podsećamo, do nesreće je došlo 11. septembra, kada je došlo do sudara kombija i automobila. U nesreći je poginuo Goran Š. (40) iz Privlake, porodičan čovek koji je otac dve maloletne ćerke, kao i sada bivši ministar odbrane, Mario Banožić, koji ima kontuziju mozga.

- Svi smo šokirani i ne možemo da verujemo da se ovo desilo našem prijatelju i sugrađaninu - kratko je rekao stanovnik Privlake, gde je bilo gotovo nemoguće naći sagovornika zbog ove tragedije.

"Nije se uverio da li je bezbedno da izvede radnju"

- Uviđajem saobraćajne nesreće, koju je vodio zamenik Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je da je 44-godišnji vozač (državni službenik) privatnog vozila vinkovačkih registarskih oznaka, kretao iz pravca ul. Vinkovci u smeru ka Županji, sustigao je kamion sa leve strane koji se kretao u istom smeru ispred njega, ne uverivši se da to može bezbedno da uradi bez ometanja saobraćaja iz suprotnog smera, usled čega je prednjim delom putničkog automobila naleteo na prednji deo kombija (teretnog vozila) pulskih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smera upravljao 40-godišnjak - saopšteno je nakon nesreće Policijska uprava vukovarsko-sremska.

BONUS VIDEO: DVE ŽENE UPUCANE ZA DVA SATA: Načelnica Hitne o prizoru koji su zatekli na mestu zločina u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SLAVIMO VELIKU SREDU: Šta ne sme da se radi i KO DANAS FARBA jaja