JEDINI SE SUPROTSTAVLJAO PLENKOVIĆU: Ko je Ivan Anušić, novi ministar odbrane - hrvatski premijer ga izabrao, da bi mu konkurent bio bliže?

PO hitnom postupku, samo nešto duže od 24 časa otkako je, sada već bivši, ministar odbrane Mario Banožić izazvao saobraćajnu nesreću, izabran je novi, osječko--baranjski župan Ivan Anušić.

ЈЕДИНИ СЕ СУПРОТСТАВЉАО ПЛЕНКОВИЋУ: Ко је Иван Анушић, нови министар одбране - хрватски премијер га изабрао, да би му конкурент био ближе?

Foto: Printskrin Jutjub

Ujedno je postao i potpredsednik hrvatske vlade, a kada se zna da Anušić slovi kao mogući konkurent Plenkoviću još je zanimljivije zašto ga je premijer Hrvatske izabrao u svoj tim.

Anušić pripada desnoj struji u HDZ-u, a pre ulaska u visoku politiku bio je načenik male slavonske opštine Antunovac. U Saboru je bio kratko vreme član Odbora za odbranu i to je više-manje sve što ga povezuje sa vojnim pitanjima. Izbor Anušića može se posmatrati kao želja Plenkovića da pre izbora zadovolji desno krilo u stranci.

Prvi komentari sugerišu da je za Plenkovića bolje unutrašnje, stranačke protivnike držati bliže sebi. Ujedno je Anušić u Slavoniji i protivnik vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave. Prilikom najave da će Sabor odlučivati o novom ministru, Plenković je kazao da to što ponekad imaju različita mišljenja ne znači da nisu i deo istog tima.

Za to vreme, bivši ministar Mario Banožić oporavlja se od teških povreda posle saobraćajne nesreće u kojoj je izazvao smrt vozača kombija sa kojim se sudario. I dalje tvrdi da se ničeg ne seća. Još nema odgovora o alko-testu bivšeg ministra, a spominje se da je veče pre nesreće bio na proslavi u Iloku. Inače, otkrilo se i da je Banožić navodno je imao već jednu saobraćajnu nesreću koja je prikrivena.

Smenu Banožića, dok je još bio u šok-sobi, komentarisao je i šef države Zoran Milanović, koji je često bio u sukobu sa bivšim ministrom.

- Banožić je bio tamo gde nije smeo da bude i da je vozio 10 kilometara na čas - tvrdi Milanović, očito to povezujući sa činjenicom da je išao privatno u lov i to bez službenog vozača.

Po dosad objavljenim podacima Banožić je veče pre nesreće najverovatnije pio, jer je rano ujutro imao 0,2 promila alkohola u krvi. Vozio je brže od 80 kilometara na čas, koliko je na putu gde se dogodila nesreća dozvoljeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!