PRIMIO 700 PRETNJI UBISTVOM: Poslanik Miletić zbog posete Izraelu na meti građana BiH

Tanjug

26. 10. 2023. u 16:30

POSLANIK opozicionog Mosta Marin Miletić izjavio je danas da je za dva dana primio oko 700 pretnji ubistvom od građana Bosne i Hercegovine nakon što je kao izaslanik Hrvatskog sabora posetio Izrael.

ПРИМИО 700 ПРЕТЊИ УБИСТВОМ: Посланик Милетић због посете Израелу на мети грађана БиХ

Foto: Profimedia

Sve dobijene pretnje je, kaže, prijavio policiji.

-Želeo sam da se na licu mesta pobliže upoznam s islamskim radikalizmom i ekstremizmom. Vrlo jasno želim da kažem, poštujući svako pravo na život, pravo na slobodu, mir i svako pravo na državu Palestinu, da sam primio brojne pretnje. U dva dana oko 700 pretnji ubistvom, imenom i prezimenom, sve od građana Bosne i Hercegovine. O tome sam obavestio nadležne, rekao je Miletić u slobodnom govoru u saboru.

Miletić je pre nekoliko dana, zajedno sa poslanicima Zvonimirom Troskotom (Most) i Bojanom Glavaševićem (Zeleno-levi blok) posetio Izrael, gde je razgovarao s predsednikom tamošnjeg parlamenta.

Miletić je istakao da primljene pretnje pokazuju da, kako je kazao, "imamo opasnost od islamističkog ekstremizma i radikalizma, pogotovo zato jer nam se događaju prilivi ilegalnih migranata koji nasilno prelaze granicu bez ijednog dokumenta".

Zbog toga se Most zalaže za uvođenje vojske na ključnim graničnim točkama jer se radi o pitanju sigurnosti hrvatskih građana.

-Naravno da i policija i obaveštajne službe moraju raditi svoj posao, da Hrvatska ostane slobodna država, bez kalifata, šerijatskih zakona i svega onoga što nam nikad nije pripadalo, kazao je Miletić, prenela je Hina.

BONUS VIDEO - UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE: Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)