FILMSKA POTERA U SPLITU: Policajci jurili provalnika, on ih napao čekićem i pijukom

Novosti online

18. 09. 2023. u 20:13

U SUBOTU, 16. septembra operativno dežurstvo Druge policijske stanice Split, oko 1.18 sati primilo je dojavu građanina da je provaljeno u poslovni prostor u Trondhajmskoj ulici u Splitu

ФИЛМСКА ПОТЕРА У СПЛИТУ: Полицајци јурили провалника, он их напао чекићем и пијуком

Foto: Profimedia

Kako javlja "Slobodna Dalmacija", policijski službenici su odmah otišli na lice mesta. Policijski službenik koji se prvi približio mestu uočio je da su na prostoru otvorena vrata i oprezno se približio, sumnjajući da je provalnik još unutra.

U tom trenutku vrata se naglo otvaraju i iz prostora na policajca nasrće nepoznati muškarac koji je u ruci držao oruđe nalik na sekiru s drvenom drškom, kojim ga je napao, udarivši ga u grudi.

Policijski službenik je pao na pod, a muškarac je počeo da beži, ali je policajac ustao i potrčao za njim s još dvojicom kolega. Naredili su mu da stane, ali muškarac se oglušio i nastavio da beži.

Policajci su nastavili da ga ganjaju, da bi ga na kraju i sustigli u Doverskoj ulici.

U trenutku kada su ga sustigli, muškarac se okrenuo prema njima držeći u rukama čekić i pijuk, ali su upotrebili sredstva prisile, izbili mu iz ruke oruđe i upotrebili biber sprej.

Muškarac je i nakon što je oboren na zemlju nastavio s aktivnim otporom, čak i nakon što su mu stavljene lisice. Nakon pružene lekarske pomoći, odveden je u službene prostorije radi istrage. Utvrđeno je da se radi o 47-godišnjem državljaninu Severne Makedonije.

Na licu mesta obavljen je uviđaj, pronađen provalnički alat i utvrđena oštećenja na obijenom sefu iz kojeg je otuđeno 205 evra koji su i pronađeni kod muškarca, te su utvrđena oštećenja na još jednom sefu koji nije uspeo da otvori jer su ga policajci očigledno prekinuli svojim dolaskom.

BONUS VIDEO: BRZA I EFIKASNA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeni osumnjičeni za dvostruko ubistvo mladića u Futogu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!