PIJAVICA SE VRTELA 10 MINUTA: Nevreme u Hrvatskoj - dramatični snimci vodenog tornada (VIDEO)

Tanjug

30. 08. 2023. u 15:07

SNAŽNO nevreme praćeno kišom, jakom grmljavinom i brojnim pijavicama zahvatilo je danas Split i širu okolinu.

ПИЈАВИЦА СЕ ВРТЕЛА 10 МИНУТА: Невреме у Хрватској - драматични снимци воденог торнада (ВИДЕО)

Foto: Fejsbuk/ Nevenka Mardešić

Kako navodi Hina, za sada nema povređenih niti štete na objektima.

Nakon jučerašnjih pijavica kod Rovinja i Cresa, danas se ovaj redak prirodni fenomen pojavio na potezu kod Čiova u Hrvatskoj. Pijavica se videla iz Marjane, Slatine i Kaštela i vrtela se oko 10 minuta.

Područje celog Jadrana je treći dan zaredom pod uticajem jakog sredozemnog ciklona, a danas je njen centar pozicioniran iznad severnog Jadrana.

Rade Popadić iz Crometea rekao je hrvatskoj agenciji da današnji ciklon ima pojedina obeležja vantropske oluje.

- Oblaci tog ciklona utiču na vreme u Dalmaciji, a posebno je zanimljivo bilo na splitskom području posle 12 sati. Prva dva dana su pijavice zabeležene na severnom Jadranu, međutim, sreda je donela najviše pijavica splitskom akvatorijumu. Na splitskom području ih je bilo bar desetak, što je neobično - kaže Popadić.

Radarski snimak Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) otkrio je da je oblak iznad Splita bio visok čak 12 kilometara.

Ipak, oblak je bio lokalnog karaktera jer je u zapadnom delu Splita do 13 sati palo 35 litara kiše, dok u isto vreme na istoku grada nije pala ni kap kiše.

BONUS VIDEO: POŽARI U GRČKOJ SE NE SMIRUJU: Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024