ONA JE SULEJMANOVIĆU DALA "ODREŠENE RUKE": Otkriveno zašto ubica nije dobio zabranu prilaska Nizami

Novosti onlajn

14. 08. 2023. u 10:22

KANCELARIJA disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća (VSTV) BiH formirao je predmet protiv sudije L. N. iz Gradačca koja je odbila da Nerminu Sulejmanoviću odredi mere zabrane prilaska ubijenoj Nizami Hećimović, a po predlogu policijske uprave Gradačac.

ОНА ЈЕ СУЛЕЈМАНОВИЋУ ДАЛА ОДРЕШЕНЕ РУКЕ: Откривено зашто убица није добио забрану приласка Низами

Foto: Instagram/iron_bb24

- U vezi sa Vašim upitom, želimo da Vas informišemo da je Kancelarija disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog veća Bosne i Hercegovine formirala predmet po službenoj dužnosti na osnovu članaka objavljenih u medijima o postupanju sudije Opštinskog suda u Gradačcu. Kancelarija će istragom utvrditi relevantne činjenice predmeta, kako bi se ispitali navodi o povredi službene dužnosti sudije u postupku donošenja odluke - navodi se to i u zvaničnom odgovoru iz VSTV BiH za "Avaz".

Podsetimo, trostruki ubica Nermin Sulejmanović brutalno je u petak likvidirao svoju nevenčanu suprugu Nizamu Hećimović i ubio još tri osobe, tri ranio, a zatim počinio samoubistvo.

Samo četiri dana pre ubistva sudija Opštinskog suda u Gradačcu L. N. je donela rešenje kojim je odbila predlog Policijske uprave Gradačac da se Nerminu Sulejmanoviću izreknu mere zabrane uznemiravanja, uhođenja i prilaska žrtvi.

Sud je o tome odlučivao nakon što je Nizama partnera od kojeg je pobegla prijavila za nasilje.

Bosanski mediji, koji su imali uvid u rešenje, navode i da je sudija u deo obrazloženja iskopirao deo rešenja za drugu osobu. Naime, u delu rešenja pojavljuje se ime čoveka koji se zove Muharem Ćelosmanović u svojstvu počinitelja nasilja umesto imena Nermina Sulejmanovića.

BONUS VIDEO: RASKOMADAO JE I DRŽAO U KISELINI - U ovoj zgradi je ubijena Noa

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)