MINISTAR KUMER: Sistemi za snabdevanje električnom energijom i gasom normalno funkcionišu

Tanjug

07. 08. 2023. u 18:30

SNABDEVANjE električnom energijom i gasom u Sloveniji je obezbeđeno jer su svi prenosni sistemi u funkciji, izjavio je danas novinarima ministar životne sredine i energetike Bojan Kumer.

МИНИСТАР КУМЕР: Системи за снабдевање електричном енергијом и гасом нормално функционишу

Foto Tanjug

Situacija se popravlja i za pojedinačne potrošače, rekao je ministar i dodao da je uveren da će za nekoliko dana svima koji su pogođeni biti obezbeđeno barem privremeno snabdevanje, prenosi agencija STA.

-U poslednjih 50 sati više od 20.000 potrošača je bilo bez struje, ali je sada broj pao na 1.836, rekao je Kumer, precizirajući da je najgora situacija u Mežičkoj dolini, u Črnoj na Koroškem, Prevaljama, u Savinjskoj dolini, delovima Ljubljane i Gorenjskoj.

Što se tiče snabdevanja gasom, on je rekao da distributivni i prenosni sistem funkcionišu besprekorno, sa izuzetkom gornje Savinjske doline i delova Koruške, gde se situacija rešava.

-Uveren sam da će mobilne interventne trafo stanice i snabdevanje električnom energijom biti obezbeđeni za nekoliko dana. Istovremeno, pripremamo mere i posebne timove za pregled električnih instalacija kako bi potrošači mogli bezbedno da se priključe na mrežu, naveo je on.

Kako ekipe na terenu i dalje rade na otklanjanju posledica katastrofe i nestanka struje, još ne može da se proceni kolika je šteta, naveo je Kumer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!